Jihočeši se vrátili ze soustředění v Leogangu se dvěma rozdílnými výsledky z přípravných zápasů, ale také s početnou marodkou. Trenéra Cipra trápí především počet hráčů do zadních řad. Před startem ligy čekají Dynamo ještě dva turnaje v Nové Včelnici a na Hluboké a samozřejmě generálka na nový ročník.

Soustředění fotbalistů Dynama v rakouském Leogangu je minulostí a hráči mají nejtěžší část letní přípravy za sebou. Pobyt v Rakousku okořenily dva přípravné duely se zahraničními celky. Zatímco v pondělí Jihočeši nestačili na rumunskou Kluž a prohráli 0:4, ve středečním utkání s ázerbájdžánským Chazarem Lankaran si spravili chuť a zvítězili 5:2. Střelecky se prosadili Benát, Novák, Hudson, Klesa a poprvé v dresu Dynama Tomáš Řepka.

S ázerbájdžánským vicemistrem vyslal trenér Cipro své svěřence na hřiště v rozestavení 3 – 6 – 1, což potvrzuje aktuální nedostatek obránců. Mimo zůstávají Machovec, Riegel, Bakala, Brezinský, Hronec i Stráský s Javorkem. Ani zdravotní stav Romana Lengyela, který je po operaci kolene, není ideální.

Další přípravný duel čeká Dynamo v sobotu 7. července, kdy se představí na tradičním turnaji v Nové Včelnici. Od 12 hodin nastoupí proti Teplicím, bude se hrát 2x30 minut. Druhý duel v sobotním odpoledni odehrají Jihočeši buď se Slavií, nebo s Příbramí, podle výsledků obou duelů.

Program turnaje v Nové Včelnici:
11.00 - utkání mládežnických týmů Nové Včelnice
12.00 - Dynamo – Teplice
13.20 - Slavia – Příbram
15.00 - exhibiční utkání all stars týmů
16.15 - utkání o 3. místo
17.00 - finále

Po turnaji v Nové Včelnici čeká Dynamo ještě turnaj na Hluboké, kde se představí Chrudim, Táborsko a Jihlava. Českobudějovičtí by měli své první utkání odehrát od 11 hodin s vítězem ČFL Chrudimí. Závěr letní přípravy obstará generálka na ligový ročník, která své pevné datum ani soupeře ještě nemá, jelikož nový ročník ještě nebyl vylosován.