Tradiční letní turnaj v Nové Včelnici v sobotu nabídne již své 49. pokračování. Za účasti českobudějovického Dynama, pražské Slavie, Příbrami a Teplic. Právě s Severočechy zahájí Jihočeši turnaj. Utkání startuje ve 12 hodin.

Sobota 7. července nabídne již 49. ročník letního fotbalového turnaje v Nové Včelnici. Toho se samozřejmě zúčastní i fotbalisté Dynama České Budějovice. Ti se loni umístili na 2. místě, když na úvod porazili Slavii, avšak ve finále nestačili na Liberec. Vítěz uplynulého ročníku ligy se ve Včelnici nepředstaví, ale nahradí ho jiný tým ze severu – Teplice. Stejně jako loni uvidíme na jihu Čech pražskou Slavii. Tuto trojici doplní Příbram.

Turnaj startuje již v 11 hodin utkáním mládežnických celků Nové Včelnice. Ve 12 hodin na řadu přijde střetnutí mezi Teplicemi a Dynamem. Druhé semifinále je na programu od 13.20, kdy kvality Slavie prověří Příbram. 15 hodina by měla nabídnout výkop atraktivní exhibice all stars týmů. Účast přislíbil například František Straka, Ladislav Vízek, Tomáš Skuhravý nebo Vratislav Lokvenc. V jednání je i příjezd Dominika Haška nebo Jaromíra Jágra! Od 16.15 pak následuje duel o 3. místo, finále vypukne v 17.30 hodin. Semifinále se budou hrát na 2x30 minut.

Program turnaje v Nové Včelnici:
11.00 - utkání mládežnických týmů Nové Včelnice
12.00 - Dynamo – Teplice
13.20 - Slavia – Příbram
15.00 - exhibiční utkání all stars týmů
16.15 - utkání o 3. místo
17.30 - finále

Dynamo trápí před sobotním turnajem velká marodka. Mimo zůstávají Machovec, Halama, Bakala i Javorek. S tréninkem začal Stráský s Riegelem, ale do sobotních duelů určitě nenaskočí. Svalové problémy sužují Sandra. Problémy s kolenem nadále limitují Romana Lengyela, ale alespoň do jednoho duelu by měl naskočit. Premiéru v černobílém dresu si neodbude Aleš Hanzlík, který ještě nemá povolení ke startu.

Dynamo v přípravě:
0:3 - Lažiště - Dynamo
0:3 - Dynamo – Žilina
4:0 - Kluž - Dynamo
5:2 - Dynamo – Lankaran

Slavii se zatím v přípravě poměrně slušně daří. „Příprava zatím opravdu vypadá slušně. Je vidět, že chceme fanouškům napravit uplynulou sezonu. Teď už jenom přenést to do ligy,“ přitakává Milan Nitrianský, který se v Nové Včelnici poprvé představí v jiném, než černobílém dresu. „Na ten den se moc těším. Poslední dva týdny jsem jenom běhal nebo byl v posilovně, navíc si zahraji proti svým bývalým spoluhráčům, což je pro mě zpestření přípravy.“

Nitrianského trénink bez míče byl způsoben zraněním, které si přivezl z utkání jedenadvacítky. „Kvůli problémům s třísly jsem dva týdny pouze běhal. Nyní už trénuji s týmem a zdá se to být bez problémů,“ potvrzuje svou sobotní účast. O svou neporazitelnost v přípravě sešívaní přišli v úterý, kdy podlehli Hradci Králové. Před tím si připsali 1. místo na prestižním turnaji v Čelákovicích. I v Nové Včelnici budou Pražané patřit k favoritům.

Slavia v přípravě:
0:4 - Čáslav – Slavia
2:2, 6:7 na penalty - Ml. Boleslav – Slavia (Čelákovice – semifinále)
2:0 - Slavia – Jablonec (Čelákovice – finále)
4:2 - Hradec Králové – Slavia

Teplice budou úvodním sobotním soupeřem Jihočechů. Stejně jako Slavia, i Teplice přišly o svoji neporazitelnost v přípravě až v úterý, když prohrály v Halle 2:0. Do té doby přehrály Proboštov, Tyumen a remizovaly s Nitrou. Poslední vzájemný zápas Dynama s Teplicemi skončil na jaře Na Stínadlech senzační výhrou Jihočechů 1:0, kteří tím ukončili dlouhé čekání na tři body z venku.

Teplice v přípravě:
0:6 - Proboštov – Teplice
4:2 - Teplice – Tyumen
2:2 - Teplice – Nitra
2:0 - Halle – Teplice

Příbram zatím v přátelských duelech nenaznačuje, že by měla navázat na úspěšnou loňskou sezonu. Po prohře v Hradci Králové Středočeši zdolali druholigovou Vlašim a Čáslav. Jistotu může dodávat svěřencům trenéra Vavrušky brankář Krbeček, který svým přestupem bude nadále pokračovat v příbramské brance.

Příbram v přípravě:
4:2 - Hradec Králové – Příbram
1:2 - Vlašim – Příbram
0:2 - Čáslav – Příbram