Dne 19.6.2012 proběhl ve fotbalovém klubu Slavoj Ledenice první ukázkový trénink v rámci projektu „Létající trenéři“ podpořený FAČR za účasti předsedy VV Ing. Haškovce. Jak jsem zmiňoval v pozvánce před daným tréninkem, Jedná se o projekt FAČR s cílem ukázat základní principy a metody práce s mládeží s důrazem na obecné zásady tréninku fotbalové mládeže i v malých klubech, kde většinou začínají pracovat s dětmi rodiče a fotbalový nadšenci bez jakékoliv trenérské licence.

Tréninky jsou tedy určeny pro jakýkoliv klub, který chce nejen zpestřit trénink svým hráčům či získat inspiraci v nových tréninkových cvičeních, ale především získat informace o správném přístupu trenéra k hráčům, metodám vedení tréninku a tréninkovým cílům kategorie ml. a st. přípravek.

Ukázkové tréninky povede vždy proškolený trenér FAČR s hráči daného kubu například při jejich standardním tréninku, na který se mohou přijít podívat rodiče nebo trenéři z blízkých okolních klubů. Dle možností se jednotlivých tréninků budou účastnit i například dva profesionální hráči první či druhé ligy.

Během tohoto tréninku kategorie mladší a starší přípravky Slavoje Ledenice, kterého se aktivně účastnili i prvoligoví hráči klubu SK Dynamo České Budějovice Tomáš Stráský a Fernado Hudson. Na trénink se přišlo podívat i několik trenérů z ostatních klubů a co bylo z mého pohledu nejdůležitější je fakt, že po skončení tréninku se do společné diskuze o problematice tréninku mládeže se zapojilo cca 20 příchozích trenérů a rodičů.

Objednat si tento ukázkový trénink i ve Vašem klubu je možno u PTM Mgr. Tomáše Marušky, který tento projekt v KFS Jč. organizuje. (tel: 724277377, email: tmaruska.jckfs@centrum.cz)