Druholigový německý tým FC Ingolstadt 04 bude dalším soupeřem českobudějovického Dynama v přípravě. Jihočeši celek druhé bundesligy vyzvou ve čtvrtek v 17 hodin v rakouském městečku Altenfaldenu, které leží v okresu Rohrbach. Nastoupit už by mohl Sandro, který doléčuje svalové zranění.

Ve čtvrtek odehrají Jihočeši další přípravný duel. V rakouském Altenfeldenu, nedaleko Rohrbachu, vyzvou ve čtvrtek v 17 hodin tým druhé německé bundesligy – FC Ingolstadt 04. V loňské sezoně se Ingolstadt umístil se ziskem 37 bodů na 12. místě při skóre 43:58 a 8 výhrách, 13 remízách a 13 prohrách. Druhou bundesligu hraje teprve druhým rokem, v sezoně 2009/10 ve 3. lize skončil na 3. místě a po úspěchu v následné baráži postoupil do druhé nejvyšší soutěže.

FC Ingolstadt 04

V uplynulé sezoně si tento tým zahrál i druhé kolo německého poháru, ve kterém podlehl Bayernu Mnichov 0:6. Loni táhli tým střelecky především Američan Edson Buddle a Němec Stefan Leitl. Oba vstřelili šest branek. Buddle však mužstvo po sezoně opustil, ale jinak zůstala kostra týmu stejná. V něm převažují Němci, ale najdeme zde i Brazilce, Kanaďana, Bulhara nebo Chorvata. Pro českého fanouška zde žádné známé jméno nenajdeme. Snad jenom Malte Metzelder, jehož slavnější bratr Christoph hrál za Real Madrid nebo německou reprezentaci. Nyní obléká dres Schalke.

Jihočechy trápí početná marodka. Nadále chybějí Bakala s Javorkem, jejichž rekonvalescence bude ještě pokračovat a do startu ligy k dispozici bohužel nebudou. Zlepšuje se zdravotní stav Stráského, ale ani on v Rakousku ještě nenastoupí. „Je to mrzuté, komplikuje nám to naše plány,“ smutní kouč Dynama František Cipro.

To však není všechno. S tréninkem ve středu začal Halama, ale ani on ve čtvrtek nenastoupí. Podobně je na tom i Machovec. Alespoň na poločas by mohl nastoupit Sandro, který doléčuje svalové zranění. V černobílém dresu se ve čtvrtek poprvé představí i bosenský záložník Emir Zeba, který přišel z FK Slavija Sarajevo. Naopak svoji premiéru si neodbude Aleš Hanzlík, kterému ke startu stále chybí potřebná administrativa.

Po utkání s Ingolstadtem čeká Dynamo v sobotu turnaj na Hluboké, kde první utkání odehrají od 11 hodin s Chrudimí.