Mohl to být debut jako hrom. Nový záložník Dynama Emir Zeba nastoupil v utkání proti Ingolstadtu do druhého poločasu a vedle dobrého výkonu byl v 68. minutě navíc blízko ke vstřelení gólu, když jeho technický pokus z hranice vápna zastavila tyč. Třiadvacetiletý fotbalista, který hrál poslední dva roky stabilně bosenskou ligu v Sarajevu, přesto věří, že jeho osobní výkony i výkony celého týmu se budou před startem ligy ještě zlepšovat.
Emir Zeba

Fotbalisté Dynama sice s druholigovým německým týmem prohráli 0:2, přesto herně určitě nepropadli. Za stavu 0:0 měl obrovskou šanci hned v úvodu Sandro a poté i za stavu 0:1 mohl vyrovnat při svém debutu v dresu Dynama právě bosenský mladík. Jeho přízemní technická rána skončila ale na tyči. "Určitě to byla velká škoda, že z toho nebyl gól. Takhle jsem chtěl střílet, chyběl tomu kousek," řekl po zápase lámanou češtinou Emir Zeba.

Ten se s prostředím na jihu Čech teprve seznamuje. S týmem je teprve od začátku týdne a své spoluhráče tak zatím poznává. "Všechno je zatím v kabině v naprosté pohodě, spoluhráči mě přijali dobře," pokračoval. S porážkou s týmem z druhé německé bundesligy si hlavu nelámal. "Myslím, že teď v přípravě jsme ještě unavení a budeme hrát lépe. Věřím, že i já budu hrát také lépe," dodal.

František Cipro o Emiru Zebovi:
Emir v zápase s Ingolstadtem potvrdil, že je to fotbalista, který umí dobře s míčem. Je to takový hračička, který si hraje rád s balonem a právě ten zápas proti německému týmu pro něj asi na úvod nebyl úplně ideální, protože soupeř hodně rychle přistupoval a napadal. V zápase proti Ingolstadtu bylo potřeba hrát rychle z první. Pokud Emir hru zjednoduší a zvykne si na fotbal, který se u nás hraje, tak věřím, že bude pro nás přínosem.

Jeho příchod do Dynama přišel jako blesk z čistého nebe. S týmem se vůbec nepřipravoval a hned na začátku týdne přijel do Budějovic podepsat smlouvu. "Byl jsem na testech ve Viktorii Žižkov. Lidé z Dynama mě sledovali v jednom zápase, líbil jsem se jim, a tak mi nabídli smlouvu," popisoval, jak k jeho příchodu na jih Čech došlo. Svou šanci prosadit se do ligového týmu chce vzít pořádně za pačesy. "Určitě mám radost, že jsme se na smlouvě domluvili. Na ligu se těším a věřím, že se tady ukážu a vybojuji si místo v sestavě," dodal s úsměvem.

S aklimatizací na český fotbal by problémy mít neměl. V letech 2006 až 2008 totiž jako dorostenec v naší zemi hrál. "Českou republiku znám, když mi bylo sedmnáct, hrál jsem dorosteneckou ligu v Jablonci. Poté jsem se na čtyři roky vrátil do Bosny a teď jsem zpět," doplnil na závěr.  

Dále čtěte:
Dynamo v přípravě prohrálo s Ingolstadtem 0:2. (12. července 2012)
Fotogalerie ze zápasu s Ingolstadtem. (12. července 2012)
Michal Daněk na hřišti zářil. (12. července 2012)