Turnajem na Hluboké pokračují fotbalisté Dynama v letní přípravě na blížící se ligový ročník. V 11 hodin je čeká třetiligová Chrudim, která loni suverénně ovládla ČFL, ale do druhé ligy nepostoupila. Druhé semifinále obstará Táborsko a Jihlava. Finále by mělo být na programu v 18 hodin.

Českobudějovické Dynamo čeká v sobotu další náročná prověrka před startem ligovém soutěže. Jihočeši se zúčastní druhého ročníku turnaje na Hluboké, kde se v semifinále od 11 hodin utká s třetiligovou Chrudimí. Trenéra Cipra nadále trápí zdravotní stav zraněných hráčů. „Nic se nemění,“ smutní.

Jihočeši mají za sebou čtvrteční utkání s německým Ingolstadtem, kterému podlehli 0:2. Po dobrém vstupu do utkání a tutovce Sandra se otěží ujali Němci a Dynamo držel brankář Daněk. I když Jihočeši ve druhé půli tlačili, tým z druhé bundesligy dvakrát skóroval a zvítězil. Přesto Dynamo neodehrálo se silným soupeřem špatný zápas.

V sobotu by se na zkoušce měl ukázat dánský záložník Morten Skaaning Thomsen. „Uvidíme, co předvede,“ říká českobudějovický trenér. Nadále chybějí Javorek s Bakalou, hrát nebude ani Stráský s Machovcem. Úspěšnou premiéru si již odbyli Hanzlík a Zeba. Poločas ve čtvrtek zvládl Sandro. „Snad už také vstřelíme nějaké góly. Už tři zápasy jsme neskórovali,“ krčí Cipro rameny.

Na sobotním turnaji Jihočechy vyzve nejprve Chrudim, která loni ovládla ČFL, ale druhou ligu si letos nezahraje. „Utkání nesmíme podcenit. Tyto týmy se na nás vždy dokážou nemotivovat daleko víc, než my na ně,“ varuje Michal Daněk, hvězda střetnutí s Ingolstadtem.

MFK Chrudim

Chrudimský tým je pověstný svoji kvalitní defenzivou založenou na neomylném brankáři. V podzimní části České fotbalové ligy MFK obdrželo pouze devět branek za sedmnáct zápas, což je úctyhodný výkon. Mladý brankář Lukáš Mrázek tak svoji pozici jedničky jen tak nikomu nedá zadarmo. V obranné řadě vyčnívá zejména Michal Radouš, jenž, kromě absence kvůli červené kartě v zápase proti Ovčárám, nechyběl ani jedno utkání, pilně podporuje také útočné řady a svými hlavičkami se postaral hned o několik důležitých branek.

Kromě defenzivního pojetí fotbalu zdobí Chrudim ještě standartní situace skvěle zahrávané expresem z Liberce Ondřejem Kelnerem. Spolu s dalším hráče z Podještědí každý zápas vaří vodu na obou stranách hřiště a oba krajní záložníci také přispěli k prvnímu místu ve třetí lize přesnými a důležitými trefami. Na konec jsme si nechali persónu, jak se patří. Radim Holub, bývalý ligový hráč, který válel například v Mladé Boleslavi, ani v pokročilém věku nezahálí. Letos vstřelil ve třetí lize 21 branek a ve své kanonádě hodlá pokračovat i v další sezóně.

Jihlava po postupu do Gambrinus ligy posiluje jako o život. Kromě trenéra Komňackého přišli zkušení Koloušek, Šourek nebo Marek. V přípravě se Vysočině daří střídavě. Zvítězila s Trenčínem, remizovala se Žižkovem, Trnavou, Ústím nad Labem a Pardubicemi. Dvě porážky jim připravila Senice a Bohemians Praha. Jihlava se na Hluboké představila i loni. V semifinále podlehla Dynamu a v boji o třetím místo s Táborskem musely rozhodnout penalty.

Táborsku se v přípravě zatím vůbec nedaří. Zatím ještě nevyhrálo, naopak si připsalo několik vysokých proher jako například s Žižkovem, Mladou Boleslaví nebo Příbramí, které naposledy podlehlo 1:2. Kádr se po sezoně hodně obměnil, největší posilou by měl být útočník Miroslav Strnad. Na Hluboké loni prohrálo se Žižkovem a utkání s Jihlavou o třetí místo musely rozhodnout zmiňované penalty.

Program turnaje na Hluboké:
11.00 - Dynamo – Chrudim
13.00 - Jihlava – Táborsko
16.00 - O 3. místo
18.00 - Finále