První zápas na turnaji v Hluboké nad Vltavou fotbalistům Dynama nevyšel. Tým Františka Cipra se proti Chrudimi neprosadil a prohrál 0:2. Jihočeši tak budou hrát od 16h zápas o třetí místo s horším z dvojice Táborsko - Vysočina Jihlava.

Trenér Dynama František Cipro poslal do zápasu s třetiligovou Chrudím nejsilnější možnou sestavu. Základní jedenáctka byla hodně podobná té, ve které nastoupili Jihočeši ve čtvrtek proti Ingolstadtu. V bráně dostal přednost Zdeněk Křížek a místo Filipa Rýdela (ten při turnaji zůstal v civilu) nastoupil ve středu hřiště Emir Zeba.

Úvod do zápasu Dynamu nevyšel. Hned v 6. minutě z dálky napřáhl Filip Jarosz a jeho rána zapadla přímo pod břevno - 0:1. Stejný hráč se v další střelecké pozici ocitl o tři minuty, na brankáře Křížka si ale již nepřišel. Jihočeši zahrozili poprvé až v 17. minutě, po centru Sandra ale mířil Marković nad.

V dalším průběhu utkání se nad hřištěm na Hluboké hustě rozpršelo a možná i kvůli tomu se po jednom ze soubojů zranil Michal Klesa, který musel následně dokonce i střídat. V závěru poločasu měl jedinečnou šanci na vyrovnání po přihrávce Zeby útočník Markovič, v ideální palebné pozici ale trefil pouze chrudimského brankáře.

Jihočeši do druhého poločasu sestavu prostřídali a opět bylo na co koukat. V 50. minutě musel zasahovat po přímém kopu Křížek, následně zahodil obrovskou šanci na druhé straně Sandro a hned v 52. minutě trefil chrudimský Hauf břevno budějovické brány!

Postup do finále se pro Dynamo rozplynul v 64. minutě, když se hezky uvolnil Petr Vladyka, jehož přesně mířený pokus z hranice vápna zapadl přesně k tyči. Hosté z Chrudimi mohli své vedení navýšit ještě v poslední minutě hry, rána Haufa ale skončila opět jen na brankové konstrukci.


Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama): "Nechali jsme se soupeřem zaskočit podobně, jako ve druhém semifinále Jihlava s Táborskem. Znovu jsme měli problémy se sestavou, navíc v průběhu odstoupili Klesa a Řezníček. Znovu jsme měli dvě šance, ale počtvrté za sebou jsme neskórovali. Ale říkám, že dvě šance za zápas jsou málo."