Více než tři desítky malých fotbalistů absolvovaly v polovině července letní fotbalový kemp pořádaný Českou asociací fotbalových hráčů. Podobně jako v předešlých letech byl patronem kempu nejznámější českobudějovický fotbalista a rekordman v počtu reprezentačních startů Karel Poborský. Kemp ČAFH je nástupcem Steve kempů, které pořádal Karel Poborský v minulých letech.

Kemp je každoročně určen pro začínající fotbalisty, kteří si během týdenního kurzu zdokonalují své fotbalové dovednosti. Vedle fotbalových tréninků vedených profesionálními trenéry si mladí fotbalisté mohou setkat s profesionálními prvoligovými fotbalisty, přiučí se anglická fotbalová slovíčka a mohou si vyzkoušet i další tělovýchovné nefotbalové aktivity jako je všestranný pohyb na horolezecké stěně nebo cvičení v bazénu.

Během letošního ročníku fotbalového kempu si mladí fotbalisté přišli skutečně na své. Vedle pestrých tréninků ve fotbalovém areálu na Hluboké si mohli vyzkoušet i adrenalinové atrakce, zahráli si minigolf a další zajímavé všesportovní aktivity. „Snažili jsme se pro kluky připravit takový program, aby se během kempu ani na malou chvilku nenudili a aby měli stále o zábavu postaráno. Věřím, že se nám to všem povedlo,“ řekl po skončení kempu hlavní organizátor David Horejš, který už pomalu začíná chystat další kemp na příští sezonu.

Největší zážitky si malí fotbalisté odnesli samozřejmě ze setkání s profesionálními fotbalisty. Hned první den povečeřeli s Karlem Poborským. S ním také absolvovali pochopitelně i tréninkovou jednotku. Málokdo asi také zapomene na trénink s Tomášem Řepkou, který si svým přátelským chováním získal všechny malé fotbalisty. „Kluci z něj byli totálně nadšení. Při tréninku je dokázal hecovat skoro jako při ligovém zápase a byla to veliká legrace,“ zavzpomínal na jedny z největších zážitků David Horejš.

Vrchol kempu přišel v poslední den, kdy se účastníci kempu přesunuli na hlavní stadion Dynama na Střeleckém ostrově, kde absolvovali tréninkovou jednotku s nejzkušenějšími hráči Dynama České Budějovice. Na tréninku opět nechyběli Karel Poborský a Tomáš Řepka, vedle nich se na hřišti navíc objevili také Rudolf Otepka a Roman Lengyel.