Fotbalisté Dynama v utkání 19. kola Gambrinus ligy prolomili více než sedmihodinovou šňůru bez vstřelené branky, přesto ale ze hřiště Slovanu Liberec odjížděli s prázdnou. Jihočechy poslal již v 15. minutě do vedení svým prvním gólem za Dynamo Jakub Hora, domácí ale třemi góly vývoj zápasu zcela obrátili.

Již před zápasem se nechali budějovičtí fotbalisté slyšet, že přestože je čekala cesta na hřiště úřadujícího mistra, chtěli uspět. "Určitě jsme chtěli v Liberci bodovat. I když je Liberec dobrý tým, tak samozřejmě v boji o záchranu musíme teď bodovat všude. Jenže my jsme dostali v zápase tři góly a s tím se samozřejmě vyhrát nedá," řekl po zápase Jakub Hora, který hned také poodkryl důvody sobotní porážky.

Zápas pro Dynamo přitom začal dobře. Úvodní nápor Liberce se nekonal a v 15. minutě se dokonce Jihočeši po trochu šťastné trefě Jakuba Hory dostali do vedení. "Už když jsem si to tam házel na hranici vápna, tak jsem chtěl střílet. Hrálo se na těžkém terénu a ty míče vždycky nějak zaplavou. Myslím, že brankář nedokázal na tu střelu zareagovat a nějak mu to tam propadlo. Jenže ten gól je úplně k ničemu, když nám nepřinesl žádné body," pokračoval střelec jediné branky Jihočechů.

Ani on sám nepočítal s tím, že by jeho rána mohla skončit až za zády brankáře. "Samozřejmě jsem v první chvíli nepočítal s tím, že z toho bude gól. Je pravda, že mi to sedlo, ale šlo to doprostřed brány, a tak jsem spíše očekával, že to třeba gólman nějak vyrazí. Když to skončilo v síti, tak jsem si jen říkal, že je to hezké," popisoval s trochu trpkým úsměvem Jakub Hora.

Za stavu 1:0 pro Dynamo měli Jihočeši i další gólové příležitosti, jenže žádnou z nich nedokázali využít a následoval tedy trest. "Měli jsme tam i další šance, jenže ty jsme nedokázali proměnit a naopak jsme pak dostali gól z takové akce, na kterou jsme se připravovali. Věděli jsme, že je Kušnír na pravé straně hodně aktivní, avšak pokrýt jsme ho nedokázali," řekl dále Hora.

Start do jarní části sezony tak pro fotbalisty Dynama není zatím vydařený. Jihočeši ze třech úvodních zápasů uhráli jediný bod za remízu v Ostravě a stále jsou tak přikovaní na předposledním sestupovém místě tabulky. "Myslím ale, že to není výměnou trenéra. V každém zápase bojujeme, ale to bohužel nestačí. Nevím, čím to může být. První zápas v Ostravě jsme měli vyhrát, doma se Spartou jsme prohráli a dnes jsme měli bodovat. Jenže místo toho máme jen jeden bod a to je hrozně málo," dodal Jakub Hora.

Hned v pátek čeká Jihočechy dost možná klíčové utkání v boji o záchranu. Doma na Střeleckém ostrově přivítají od 18 hodin v tabulce dvanáctou Zbrojovku Brno.