Druhou třetinu letošního ročníku Gambrinus ligy zakončí fotbalisté Dynama České Budějovice domácím zápasem se Zbrojovkou Brno. Utkání 20. kola startuje na Střeleckém ostrově v pátek 15. března s výkopem v 18:00.
Pavol Švantner

Fotbalistům Dynama vstup do jarní části sezony podle představ nevyšel. Po úvodní remíze v Ostravě Jihočeši nestačili doma na Spartu a v posledním zápase pak prohráli také na hřišti Slovanu Liberec. „V Liberci to bylo smolné utkání. Odehráli jsme vyrovnaný zápas a já až do té 79. minuty věřil tomu, že bychom si nějaký ten bod mohli odvézt. Herně to bylo z naší strany slušné a s Libercem jsme drželi krok. Rozhodly opět takové ty individuální chyby. My jsme se jich v zápase nedopouštěli, ale v těch osudných chvílích přišly,“ říká trenér Dynama Pavol Švantner.

Každopádně sérii třech zápasů se silnými soupeři mají Jihočeši za sebou a nyní je naopak čekají ti hratelnější. „Utkání s Brnem pro nás bude veledůležité. Musíme v něm již zabrat naplno a naším cílem je jednoznačně vítězství. Samozřejmě víme, že pokud by tady Zbrojovka uspěla, tak by se od nás zase o něco odpoutala. My naopak chceme vyhrát, abychom se soupeřům před námi přiblížili,“ pokračuje Švantner, kterému je jasné, že důležitý zápas to bude i pro brněnský celek: „V Brně si určitě také uvědomují, v jaké jsou situaci. Poslední prohrané zápasy budou chtít hodit za hlavu a budou u nás chtít bodovat. My si ale věříme, pokud zopakujeme naše solidní výkony z posledních zápasů, tak máme na to, abychom Zbrojovku doma porazili.“

Po zdravotní stránce jsou fotbalisté A-týmu před pátečním zápasem v pořádku, přesto trenéři nebudou moci využít nejsilnější sestavu. „Kvůli žlutým kartám do zápasu nenastoupí Filip Rýdel a Pavel Novák. Až na nějaké drobné šrámy z posledních zápasů jsme kompletní a k dispozici budeme mít všechny hráče. Naplno trénuje i Brazilec Sandro. Na základní sestavu to ještě není, ale není vyloučeno, že se v zápase během hry neobjeví,“ dodává Švantner.