Na Složiště dnes v rámci třiadvacátého kola Juniorské ligy zavítala pražská Sparta a čekal se zajímavý fotbal dvou sousedů v tabulce. Nakonec si všechny tři body za výhru 3:1 v mrazivém odpoledni vybojovali hosté, kteří se na Složišti prezentovali velmi dobrým taktickým výkonem.

Sparťanská juniorka začala utkání aktivněji, než jejich dnešní hostitel a již od úvodních minut sparťané diktovali tempo hry. První střelu vyslalo Dynamo v sedmé minutě zásluhou Wermkeho, ale míč skončil pouze v náruči gólmana Kotěry. Sparťnaskou pohodu demostrovala šance Neužila, který si dovolil z pravé strany přelobovat Rojíka v brance Dynama, ale míč skončil jen těsně vedle tyče domácí brány. Až po zhruba prvních patnácti minutách se domácím fotbalistům podařilo hru vyrovnat a začaly se rýsovat i dobré šance. Například ve dvacáté minutě střela Řezníčka nebo o osm minut později centr Patrika Dvořáka z pravé strany, který však v pokutovém území Sparty zůstal zcela nepovšimnutý.

Záhy poté, tedy ve devětadvacáté minutě, se poprvé v utkání radovali z gólu sparťanští junioři, když se po zaváhání domácího obránce Novotného dostal k míči Tiemoko Konaté, ten pronikl po pravé straně do pokutového území Dynama a na jeho přízemní střelu k bližší tyči byl Rojík krátký. Radost hostů ze vstřelené branky netrvala dlouho a hned z protiútoku se v pokutovém území Sparty nejlépe zorientoval Jakub Řezníček, který si zpracoval centr z levé strany na pravou nohu, vystřelil z místa pokutového kopu a ve třicáté minutě bylo vyrovnáno.

Přítomných zhruba šedesát diváků očekávalo, že další minuty budou patřit Dynamu, kterému se povedlo bleskově vyrovnat, ale opak byl pravdou. Znovu byla aktivnější Sparta a již ve čtyřiatřicáté minutě mohl dostat hosty do vedení Lukáš Juliš, nebýt skvělého zákroku Rojíka. Sparťanský útočník ale nemusel smutnit, protože dvě minuty poté, tedy v šestatřicáté minutě, se již z gólu mohl radovat, když se k němu dostal míč z levé strany po centru Reitera a obrana Dynama mu nechala dostatečný prostor k zakončení uvnitř pokutového území, Rojík se po míči natahoval marně.

Do druhé půle nahradil, nově holohlavého, Jakuba Řezníčka Vaněk a čekalo se, jak si vytáhlý útočník Dynama na hrotu útoku povede. Do zakončení se Vaněk dostal ve třiapadesáté minutě, kdy po faulu Bredy centroval Radouch přímo na hlavu Vaňka, míč však z brankové čáry vykopával Breda. V šestapadesáté minutě se však z branky radovali opět sparťanští mladíci, když do pokutového území "drze" pronikl po pravé straně Lukáš Juliš, který neomylně zvýšil vedení Sparty a korunoval svůj skvělý výkon druhým gólem v utkání.

Do konce zápasu pak hosté kontrolovali hru, domácí si vypracovali již pouze jednu šanci, která stojí za zmínku, a to v šedesáté minutě, kdy se po přímém kopu z pravé strany Radoucha dostal do zakončení Vaněk, který byl zcela volný u levé tyče sparťanské brány, ale z bezprostřední blízkosti gól nedal.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama) "Sice nejde až tak o výsledek, ale dnes jsme sledovali velice kvalitní utkání a kdybychom mi dnes proměnili své šance, tak zápas mohl vypadat jinak. Výsledek 3:3 by byl asi spravedlivější. O nasazení Jakuba Řezníčka jsem se domluvil s Martinem Vozábalem, tedy že bude nasazen do prvního poločasu a myslím si, že podal velmi dobrý výkon"