Po vysoké porážce na Dukle Praha čeká fotbalisty Dynama další ligový souboj. Již v pátek 5. dubna nastoupí Jihočeši doma na Střeleckém ostrově proti celku 1. FK Příbram. Výkop zápasu je nastavený na tradičních 18:00. Všichni fanoušci mají vstup na páteční zápas zcela zdarma!

Zatímco Jihočeši se v úvodu jarní části sezony trápí, hosté z Příbrami se dostali do dobré pohody. Tu Středočeši potvrdili v minulém kole, kdy v domácím zápase s Jabloncem prohrávali již 1:3, přesto nakonec uhráli remízu 3:3. „Poslední zápas Příbrami jsem viděl na vlastní oči. Jablonec byl v zápase fotbalovější, v prvním poločase byl lepší a dal tři branky. Ve druhém poločase ale nastal obrat, když Příbram vsadila vše na útok,“ říká trenér Dynama Pavol Švantner, který velkou část úspěchů Příbrami přičítá novému trenérovi Františku Strakovi: „Co si budeme povídat. Frantu Straku všichni známe a víme, že on z nich dokáže vyždímat maximum. Je to typ velkého hecíře a hráči si v žádném případě nedovolí ten zápas nějak odfláknout a odchodit.“

Přestože se Dynamu proti Příbrami v posledních zápasech doma na Střeleckém ostrově dařilo, neočekává trenér Pavol Švantner lehké utkání: „Víme, že nás čeká těžké a hodně bojovné utkání s houževnatým soupeřem. My se na to musíme pořádně připravit, aby nás nic nezaskočilo. Uvědomujeme si, o co všechno v zápase hrajeme.“ Trenéři Dynama by měli mít k dispozici prakticky kompletní kádr. Otazník visí nad startem kapitána Lengyela. „Roman má virózu a s týmem netrénuje. Všichni ale věříme tomu, že to bude jen nějaká lehčí viróze a že se dá do pátečního zápasu dohromady. Do těžkého zápasu s Příbramí potřebujeme každého hráče, který nám bude schopný pomoci,“ říká Pavol Švantner.

Na zápas proti Příbrami budou mít fanoušci vstup zdarma. „Všichni víme, že jsme divákům po posledních zápasech hodně dlužni, protože ta podívaná v posledních utkáních nebyla příjemná. Je to ze strany klubu takové vstřícné gesto. Chceme, aby nám fanoušci pomohli a abychom se nějakým způsobem po minulých zápasech rehabilitovali,“ říká Švantner. „Legrace opravdu definitivně skončila. Budeme rádi za každého fanouška, který nás přijde v důležitém zápase s Příbramí podpořit. Lidem máme co vracet a věříme, že jim předvedeme zlepšenou hru a hlavně výrazně lepší výsledek než v posledních zápasech,“ dodává trenér Dynama.