Také vás polije studený pot, pokud otočíte kalendář a uvidíte v nadcházejícím týdnu velký černý nápis "zubař"? Stejné strasti zažívá i sedmadvacetiletý Ivo Táborský, který má z návštěvy zubaře panickou hrůzu. Náladu mu však vždy zlepší segedínský guláš s ledově vychlazenou Plzní.

1) Fotbalové začátky? S fotbalem jsem začínal v pěti letech ve Slavii a byl jsem tam až do seniorských kategorií. V šestnácti letech jsem si zde připsal první ligový start, později jsem ale odešel na hostování a pak i na přestup do jiných klubů.

2) Oblíbení trenéři? Oblíbeného trenéra vyloženě nemám, ale dobře se mi hrálo pod trenérem Ciprem nebo Uhrinem. Ale měl jsem řadu dobrých koučů a nerad bych na nějakého zapomněl.

3) Nejhezčí fotbalové zážitky? Těmi byly zápasy v Evropské lize jak v Palermu, přes které jsme přešli s Mladou Boleslaví do základní skupiny, tak i ve Fiorentině nebo Elsborgu, kde jsem dokonce skóroval. Rád vzpomínám i na duely v dresu Slovanu Bratislava, kdy jsme nastoupili v Paříži nebo doma proti Athletiku Bilbao. Zážitkem pro mě bylo i vítězství v Českém poháru.

4) Fotbalové cíle? Chtěl bych zkusit zahraniční angažmá a poznat, jak to chodí v jiných zemích.

5) Fotbalový vzor? Tím je Filippo Inzaghi nebo Argentinec Juan Sebastian Verón.

6) Největší fotbalový kamarád? Těžké vybrat jednoho. V Boleslavi jsem hodně kamarádil s Václavem Procházkou, v Bratislavě s Radkem Dosoudilem a tady v Budějovicích si rozumím s řadou kluků.

7) Sledujete fotbal v televizi? Samozřejmě sleduji většinu fotbalových přenosů.

8) Jaké další sporty sledujete nebo si sám rád zahrajete? Často koukám na golf nebo na hokej, zejména NHL. Občas se podívám i na basketbalovou NBA. Golf a hokej si i sám zahraji.

9) Čeho se nejvíc bojíte? Nejvíce se bojím zubaře (usmívá se).

10) Co váš dokáže naštvat? Když si pozdě uvědomím věci, které jsem měl udělat jinak.

11) Oblíbení herci, herečky, filmy? Z herců například Al Pacino nebo Morgen Freeman. Mám rád film Kmotr 1, 2 i 3 nebo Scarface. Rád sleduji i seriály jako Přátelé, Griffinovi, Simpsonovi nebo Californication.

12) Ideální dovolená? Loni sem byl na Silvestra v Paříži a bylo to ideální. Jinak se samozřejmě nebráním ani relaxu u moře s přítelkyní.

13) Oblíbený nedělní oběd? Tady je výběr jasný – segedínský guláš a Plzeň (usmívá se).

14) Jakou muziku posloucháte? Poslouchám Majka Spirita nebo hip-hopovou skupinu H16.

15) Vysněný automobil? Tím je Porsche 911.

16) Čtete noviny, sledujete internet? Noviny už moc nečtu, na internetu jsem každý den.

17) Používáte sociální sítě? Mám účet na facebooku, ale využívám ho minimálně.

18) Jaké typy žen se vám líbí? Štíhlé a usměvavé. Jednu takhle dokonalou znám (směje se).

19) Jste pověrčivý? Trošku pověrčivý jsem, ale ne nijak přehnaně.

20) Co vaše záliby? Rád si zajdu do kina nebo divadla. Nepohrdnu ani kulečníkem.

21) Nejhezčí místo v jižních Čechách? Líbí se mi Český Krumlov, Hluboká a náměstí v Českých Budějovicích.