Ani další veledůležitý záchranářský zápas fotbalisté Dynama nezvládli. V souboji s přímým konkurentem v boji o záchranu prohráli v Teplicích ostudně 0:4 a naděje na záchranu se hodně zmenšila. "Nevím, co k tomu říci. Mám obavu, že jsme nabrali směr druhá liga," řekl po zápase Petr Benát, který v Teplicích nosil kapitánskou pásku místo distancovaného Romana Lengyela.
Petr Benát

Petře, prohráli jste s přímým konkurentem v boji o záchranu a váš odstup na ostatní týmy se po dnešku zvýšil..
Vůbec nepochopím, jak takto můžeme hrát. Je to zápas co zápas. Můžeme mít taktiku, jakou chceme, můžeme hrát v bloku, ale dokud budeme dělat takové individuální chyby, jaké děláme, tak nemůžeme pomýšlet na záchranu. Není to normální, co předvádíme.

Do zápasu jste nastoupili ve velmi improvizované sestavě, především obrana byla v hodně neobvyklém složení..
Především absence Romana Lengyela byla hodně znát. Celá obrana byla prakticky úplně nově složená a v té defenzivě to dnes nepracovalo tak, jak by mělo. To si myslím, že ten zápas rozhodlo.

Utkání bylo složité asi i po psychické stránce, že?
Po poločase jsme prohrávali 2:0 a o přestávce jsme si říkali, jak na ně vlétneme, rychle vstřelíme kontaktní gól a uděláme vše pro to, abychom zápas otočili. Jenže ve 47. minutě uděláme hloupou penaltu a je rozhodnuto. Můžeme si plánovat taktiku, jakou chceme, ale tohle prostě nepochopím. Mám strach, že jsme definitivně nabrali směr druhá liga.

Byla právě ta penalta v úvodu druhé půle rozhodující?
Řekl bych, že asi jo. V poločase jsme si v kabině říkali, že stačí jedna povedená nebo i jen náhodná akce a z ní vstřelený gól. Že soupeř znervózní a budeme moci zabojovat o obrat v zápase. Jenže my místo toho uděláme hloupou penaltu. Nevím, co na to říct.

Do konce sezony je sedm kol. Co udělat pro to, aby se začalo dařit?
Kdybychom měli recept na to, jak se zvednout, tak jsme to už dávno udělali. Před každým zápasem si říkáme, že to je právě ta chvíle, kdy se musíme odrazit. Jenže nikdy to k ničemu nevede. My teď můžeme maximálně bojovat do posledního kola a můžeme se pokusit o zázrak. A když to nevyjde, tak aspoň sezonu dohrát se ctí.