A-tým Dynama České Budějovice prožívá velmi špatné období. Od začátku jarní části sezony v Gambrinus lize uhrál ze sedmi zápasů pouhé dva body a klesl na poslední místo ligové tabulky. Především v posledních zápasech hráči prvního mužstva podávají velice špatné výkony, na které se snaží vedení klubu reagovat.

Tým během letošní sezony vedli již tři trenéři a vedení Dynama si je nyní jisté, že chyba není v trenérech, ale právě v samotných hráčích. Po poslední porážce v Teplicích proběhly s jednotlivými hráči osobní pohovory, během kterých byli fotbalisté důrazně upozorněni na to, co je v závěru sezony v sázce.

Páteční zápas s Jabloncem je poslední šancí, jak si mohou fotbalisté Dynama zachovat alespoň teoretickou šanci na záchranu. Právě během tohoto utkání budou mít hráči A-týmu doslova nůž na krku a vedení klubu si nepřipouští nic jiného než zisk tří bodů. Pokud by se ani v tomto zápase přístup fotbalistů nezměnil, následovaly by pro hráče velice tvrdé sankce a pokračovaly by i změny v kádru.

Dnes také došlo k první změně v kádru. Záložník Jaroslav Černý byl vyřazen z kádru A-týmu. „Jarda se bohužel od svého lednového příchodu na jih Čech nedokázal dostat do takové formy, aby mohl hrát a týmu v ligových bojích o záchranu pomoci,“ vysvětluje Martin Vozábal.