Fotbalisty Dynama České Budějovice čekají v dubnu a květnu poslední tři utkání letošního ročníku Gambrinus ligy. Klub si pro své fanoušky připravil na každý z těchto zápasů tři různé akce. Všechny akce by měly zvýšit zájem o Dynamo a přilákat na rozhodující zápasy sezony co možná největší počet fanoušků. V úterý 16. dubna se A-tým vydal do města, kde projížděl autobusem MHD v klubových barvách a v centru města rozdával fanouškům zdarma vstupenky na zápas s Jabloncem.

Fotbalisté Dynama budou mít v závěru sezony v honbě za záchranou Gambrinus ligy plné ruce a nohy práce. Klub si moc vážil toho, že na poslední domácí zápas s Příbramí dorazilo více než tři a půl tisíce diváků a podobné množství fanoušků by na Střeleckém ostrově přivítal i v závěrečných zápasech sezony. „Přestože jsme důležitý zápas s Příbramí prohráli, panovala na zápase díky volnému vstupnému velmi dobrá atmosféra. Byli bychom moc rádi, kdyby podobnou oporu ve fanoušcích našli hráči i v posledních třech zápasech,“ říká obchodní a marketingový manažer Dynama Radim Šupka.

V úterý 16. dubna tak vyrazili hráči Dynama autobusem MHD v klubových barvách a od 14h do 16h jezdili po Českých Budějovicích. Autobus zastavoval na jednotlivých přesně daných zastávkách MHD. Hráči Dynama na každé zastávce vždy vystoupili a fanouškům rozdali volné vstupenky na zápas s Jabloncem. Zájemci samozřejmě od fotbalistů získali také podepsané kartičky a každý se mohl s hráči například i vyfotografovat. Autobus jel podle přesně dané trasy a fanoušci se tak mohli v případě zájmu i svést do vybrané zastávky podle „jízdního řádu.“

Celá akce proběhla až nad očekávání příjemně. Fotbalisté Dynama se zpočátku obávali reakce fanoušků, nakonec se ale vše neslo ve velice pozitivním duchu a příznivci byli spokojeni. Autobusem se vydali prakticky všichni hráči A-týmu a většina z nich se velice aktivně do rozdávání lístků zapojila. „Určitě to bylo velice příjemné. V posledních týdnech jsme mnoho radosti nezažili, ale při této akci jsme viděli velice pozitivní odezvu lidí ve městě. Věřím, že většina z nich, co od nás vstupenky dostala, se v pátek na zápase objeví,“ řekl kapitán týmu Roman Lengyel, který byl při rozdávání vstupenek jedním z nejaktivnějších.