Týden po výhře nad Jabloncem čeká na fotbalisty další klíčový zápas v boji o záchranu Gambrinus ligy. V sobotu v sedm hodin večer nastoupí v Uherském Hradišti proti tamnímu celku 1.FC Slovácko. "Čeká nás další zápas o žití a nežití. V podobné situaci budou ale také domácí," říká trenér Dynama Pavol Švantner.
Pavol Švantner

Stejně jako při minulém zápase s Jabloncem musí Jihočeši usilovat o zisk tří bodů. Jen ten jim alespoň částečně přiživí nadějí na záchranu v nejvyšší soutěži. Fotbalisté Dynama by rádi navázali na poslední ligové utkání, ve kterém přehráli doma Jablonec. „Vyhráli jsme po dlouhé době a po psychické stránce byl pro nás tenhle zápas velice důležitý. Konec sezony se rychle blíží a my potřebujeme vyhrávat i další zápasy. Každá výhra oživí naše naděje na záchranu. Bodový zisk z domácího hřiště bychom teď potřebovali potvrdit venku proti Slovácku,“ uvědomuje si trenér týmu Pavol Švantner.

Slovácko podobně jako Dynamo nemělo v posledních kolech oslnivou formu a v sobotu mu půjde o hodně. „My jsme v podobné situaci byli před zápasem s Jabloncem, kdy jsme museli bezpodmínečně vyhrát. V podobné situaci je nyní i Slovácko, které si uvědomuje důležitost zápasu. To utkání bude mít parametry žití a nežití pro jedno i druhé mužstvo,“ dodává Pavol Švantner. Jihočechům se v Uherském Hradišti nikdy moc nedařilo a lehké to nebudou mít ani nyní. „Je nám jasné, že nás nečeká žádná procházka růžovou zahradou. Na stadionu bude jako tradičně bouřlivé prostředí a ze všech stran budou na oba celky velké tlaky. Paradoxně větší tlak bude asi na domácí, kteří musejí hrát na vítězství. Pokud si my chceme zachovat naději před dalšími zápasy, tak ale musíme také vyhrát,“ říká Pavol Švantner.

Do zápasu 25. kola Jihočeši nenastoupí v nejsilnějším složení. „Do utkání se Slováckem určitě nenastoupí Jakub Hora, který má čtyři žluté karty. Hrát nebude ani Mkoyan, který se rozhodl, že odjede na vyšetření do Německa. Možná tam podstoupí operaci a nebude moci až do konce sezony hrát,“ doplňuje Pavol Švantner, který spolu s Martinem Vozábalem vymýšlí, jak poskládat základní jedenáctku: „V hlavách už sestavu máme. Určitě jí ale prozrazovat nebudeme. Třeba v ní bude nějaké nečekané překvapení.“

Dále sledujte:
Předzápasová videa: Pavol Švantner - Edgar Malakyan - Michal Klesa (25. dubna 2013)
V boji o přežití musí Dynamo uspět na Slovácku (25. dubna 2013)
Byl to skvělý pocit, liboval si po výhře nad Jabloncem Zdeněk Křížek (19. dubna 2013)