Veledůležité utkání 25. kola Gambrinus ligy na hřišti Slovácka fotbalisté Dynama nevzvládli, prohráli 0:2 a zůstali tak na poslední sestupové příčce. Druhý zápas v sezoně odchytal za Dynamo gólman Zdeněk Křížek.
Zdeněk Křížek

Jihočeši začali zápas v Uherském Hradišti velmi dobře a v úvodní půlhodině měli více ze hry. "První poločas byl z naší strany dobrý. Měli jsme více ze hry a Slovácko hrozilo prakticky jen ze standardek. My měli několik šancí a jedna z nich byla gólová. Škoda, že jsme jí nedokázali proměnit," řekl k průběhu první půle budějovický gólman.

Po změně stran se obraz hry rychle změnil a aktivnější byli domácí. "Slovácko nás pak přetlačilo, vstřelilo první gól a následně bylo lepším celkem," pokračoval Zdeněk Křížek. Brankář Dynama litoval především první inkasované branky, která padla po jeho zaváhání. "Ten gól musím vzít na sebe. Přišel centr do vápna, trochu to tam skočilo a já si křikl na Klesiče (Michala Klesu, pozn. autora). Vůbec jsem si nevšiml, že je u něj Došek tak blízko a než jsem stihl vyběhnout, strčil tam Došek nohu a mezi nohama mi míč poslal do brány."

Jihočeši tak i po 25. kole zůstávají poslední a svou situaci tak mají ještě ještě složitější než před zápasem. "Před posledními pěti zápasy odevzdaní nejsme, ale naše situace je po dnešní porážce zase o hodně komplikovanější. Není nám nakloněný ani los, protože hned za týden jedeme zase ven do Plzně. Dnešní zápas se Slováckem jsme neměli určitě prohrát," dodal Zdeněk Křížek.