Fotbalisté Strakonic ve svém posledním venkovním zápase v rámci letošního ročníku ČFL prohráli na hřišti vedoucího týmu Loko Vltavín 0:1. Jedinou branku zápasu zaznamenal exbudějovický Jan Předota. Strakonice se tak nadále drží jen těsně nad sestupovými příčkami..

O záchranu bojující Strakonice hrály těžké utkání v Praze v Holešovicích, proti vedoucímu Vltavínu. O hráče posílený celek Strakonic odehrál s pražským favoritem vyrovnané utkání, přesto nakonec prohrál 1:0, když jediný gól zápasu zaznamenal exbudějovický Jan Předota.

Jihočeši začali přitom velmi dobře a již v 7. minutě měl velkou šanci ke skórování Klesa, svůj samostatný únik ale nedokázal přetavit v gól. V dalším průběhu první půle se dvakrát zastřeloval Předota, strakonického gólmana Rojíka ale překonat nedokázal. Když se v 38. minutě po další samostatné akci neprosadil Klesa, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

Po změně stran měli více ze hry domácí, do zakončení se ale dostávali jen velice obtížně. Po sedmdesáti minutách hry ale přeci jen došlo ke změně skóre, když s velkou dávkou štěstí protlačil balon za brankovou čáru Jan Předota. Ve zbytku zápasu se pak do velké šance dostal ještě Valíček, když se ale ani on neprosadil, skončilo utkání hubenou výhrou domácího celku 1:0.