Fotbalisté Dynama České Budějovice, kteří budou v příštím ročníku Fotbalové národní ligy bojovat o návrat zpět mezi ligovou elitu, startují letní přípravu v pondělí 24. června. Během přípravného období se Jihočeši představí na 3. ročníku turnaje na Hluboké, čekají je zápasy s prvoligovými celky z Mladé Boleslavi a Znojma a také mezinárodní utkání s Norimberkem a tureckým Rezisporem.

Hráčům Dynama začíná příprava sice oficiálně až 24. června, během posledního týdne dovolené ale mají od trenérů již sporttestry, aby do přípravy nastoupili v určité kondici. "Letošní příprava bude krátká, a proto jsem rád, že hráči začnou s tréninkem o týden dříve a že do přípravy nastoupí již v určité kondici," říká nový trenér Dynama Pavel Hoftych.

Jihočeši začnou přípravu zostra a hned ve středu 26. června nastoupí k prvnímu přípravnému zápasu proti sedmému celku slovenské Corgoň ligy MŠK Žilina. Hned v sobotu 29. září se pak představí na turnaji v Hluboké nad Vltavou, kde se v semifinálovém zápase střetnou s celkem Vorwärts Steyer, který v loňské sezoně vyhrál rakouskou Landesligu (4. nejvyšší soutěž). Dalšími účastníky turnaje budou další dva celky Fotbalové národní ligy MAS Táborsko a Viktoria Žižkov.

V dalších týdnech přípravy čekají na Jihočechy papírově ještě silnější soupeři. V úvodu července se fotbalisté Dynama postupně střetnou s Mladou Boleslaví, Znojmem a klub také dojednává atraktivní zápas s bundesligovým Norimberkem. Generálkou na start Fotbalové národní ligy pak bude utkání doma na Střeleckém ostrově s nováčkem turecké Süper Lig, celkem Çaykur Rezispor. Ještě před startem nové ligové sezony se Jihočeši představí 21. července v prvním kole Poháru České pošty.

Plán letní přípravy SK Dynamo ČB:
24. června: začátek letní přípravy
26. června: SK Dynamo ČB – MŠK Žilina (11.00 – Vorderweissenbach)
29. června: Turnaj Hluboká n. Vlt. (Táborsko, Žižkov, Vorwärts Steyer)
4. července: Mladá Boleslav – SK Dynamo ČB (17:00, Ml. Boleslav)
9. července: SK Dynamo ČB – 1.SC Znojmo (České Budějovice)
14. července: SK Dynamo ČB – 1. FC Norimberk (Salcburk)
19. července: SK Dynamo ČB – Rezispor /Tur./ (18.00/19.00 Střelecký ostrov)
21. července: 1. kolo Poháru České pošty
27. července: 1. kolo Fotbalové národní ligy