O víkendu 29. června proběhl benefiční beachvolejbalový turnaj pro Centrum Bazalka, kterého se jako již tradičně zúčastnili také vybraní fotbalisté Dynama. Budějovický fotbalový klub dlouhodobě podporuje klientku Centru Bazalka a malou Markétku, které v průběhu turnaje navíc zástupci klubu předali šek v hodnotě 39.300 Kč!

Občanské sdružení Budějcká Benefice pořádalo benefiční akce na podporu charitativních projektů. V sobotu 29. června 2013 se v Beach areálu u Sportovní haly odehrál další ročník Benefice pro Centrum BAZALKA o.p.s. Stejně jako v loňské sezoně se beachvolejbalového turnaje zúčastnili i zástupci Dynama. Jeden tým na turnaji budou tvořili hráči A-týmu Roman Lengyel, Zdeněk Křížek a Tomáš Stráský.

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice díky vlastnímu projektu "Pojďme proměnit šanci" Centrum Bazalka dlouhodobě podporuje, a proto je účast hráčů Dynama na beachvolejbalovém turnaji v rámci benefice pro Bazalku prakticky samozřejmostí. Zástupci Dynama měli během turnaje tu čest, aby představitelům Bazalky osobně předali šek v hodnotě 39.300 Kč. Tuto částku dali hráči a fanoušci Dynama dohromady během fotbalové sezony 2012/13 právě díky projektu Pojďme proměnit šanci.

Největší budějovický klub podporuje Centrum Bazalka již od sezony 2009/10. Pravidelně na konci každé sezony předali zástupci klubu Centru Bazalka šek se získanou finanční hotovostí a v součtu Dynamo věnovalo Bazalce více než 150.000 Kč! Patronkou spolupráce mezi Dynamem a Centrem Bazalka je malá Markétka, která je již od roku 2004 klientkou týdenního stacionáře. Více o projektu "Pojďme proměnit šanci" naleznete zde.

Jak fotbalisté A-týmu Dynama a fanoušci v rámci projektu "Pojďme proměnit šanci" pomáhají?
1. Hráči prvního týmu za každý vstřelený gól věnují na konto Centra BAZALKA 1.000,-Kč
2. Klub SK Dynamo České Budějovice věnuje z každé prodané vstupenky 1,-Kč
3. Fanoušci podporují Centrum BAZALKA samotným zakoupením vstupenky. Navíc mohou podpořit Centrum BAZALKA přímo, více na www.CentrumBAZALKA.cz.

Centrum BAZALKA, o.p.s., je nestátní nezisková organizace, která se ve svém denním a týdenním stacionáři stará o děti a mládež s těžkým kombinovaným postižením z celého Jihočeského kraje. Posláním Centra BAZALKA je začlenění klientů do hlavního proudu společnosti, poskytnutí péče v odpovídajícím zařízení v rodinné atmosféře a ulehčení životní situace rodinám klientů. Více viz www.CentrumBAZALKA.cz.