V pondělí dopoledne se sešli poprvé fotbalisté Dynama na Střeleckém ostrově, kde zahájili přípravu na novou sezonu Fotbalové národní ligy. Novému realizačnímu týmu se hlásilo celkem šestadvacet hráčů, mezi nimiž nechybělo ani několik testovaných hráčů. První přípravný zápas odehraje Dynamo již ve středu, kdy se v Rakousku střetne se slovenskou Žilinou.

V pondělí před devátou hodinou se na Střeleckém ostrově postupně sešli fotbalisté, kteří s A-týmem Dynama zahájili přípravu na novou sezonu. Vedle stávajících hráčů prvního mužstva do přípravy naskočili vybraní hráči z juniorky a dorostu, zpět na jih Čech se také vrátili hráči hostující v jiných druholigových klubech. Své štěstí v budějovickém klubu budou během testů zkoušet také dva španělští fotbalisté Nacho Martinez a Jaime Hernández Molina z třetiligového celku Constància. "Produkt španělského fotbalu je pro nás vždy zajímavý, a proto jsme zvědaví, jak se tito hráči během týdenních testů u nás předvedou," říká trenér Pavel Hoftych. Dalším hráčem, který bude usilovat o zisk smlouvy v Dynamu bude vytáhlý záložník Rastislav Chmelo, který naposledy působil v celku 1.HFK Olomouc.

Do přípravy s A-týmem Dynama se také zapojil nový útočník Richard Kalod, jenž posledních devět sezon oblékal dres Viktorie Žižkov. "Už byl čas na změnu. Na Žižkově mi skončila smlouva a když přišla nabídka z Dynama, tak jsem se celkem rychle rozhodl, že do Budějovic půjdu," řekl nový útočník budějovického klubu. Na pondělním srazu trenér Hoftych přivítal celkem šestadvacet fotbalistů. Po dlouhodobém zranění se do přípravy zapojil například i útočník Tomáš Stráský a nebo brankář Zdeněk Křížek, který při jarním zápase s Plzní nedohrál kvůli zlámané čelisti. Pro mnohé bylo překvapením také to, že přípravu zahájil záložník Petr Benát, se kterým klub po skončené loňské sezoně již nepočítal. "Domluvili jsme se, že s námi bude do 30. června, dokdy má platnou smlouvu, s námi trénovat a na konci týdne se buď dohodneme nebo nedohodneme na další spolupráci," dodal trenér Pavel Hoftych.

Jihočeši začnou přípravu zostra a hned ve středu 26. června v 11:30 hodin dopoledne nastoupí k prvnímu přípravnému zápasu proti sedmému celku slovenské Corgoň ligy MŠK Žilina. Hned v sobotu 29. září se pak představí na turnaji v Hluboké nad Vltavou, kde se v semifinálovém zápase střetnou v 10:30 s celkem Vorwärts Steyer, který v loňské sezoně vyhrál rakouskou Landesligu (4. nejvyšší soutěž). Dalšími účastníky turnaje budou další dva celky Fotbalové národní ligy MAS Táborsko a Viktoria Žižkov.

V dalších týdnech přípravy čekají na Jihočechy papírově ještě silnější soupeři. V úvodu července se fotbalisté Dynama postupně střetnou s Mladou Boleslaví, Znojmem a klub také dojednává atraktivní zápas s bundesligovým Norimberkem. Generálkou na start Fotbalové národní ligy pak bude utkání doma na Střeleckém ostrově s nováčkem turecké Süper Lig, celkem Çaykur Rezispor. Ještě před startem nové ligové sezony se Jihočeši představí 21. července v prvním kole Poháru České pošty.

Seznam hráčů, kteří 24. června zahájili přípravu na novou sezonu:
Brankáři:
Michal Daněk, Jaroslav Rojík, Zdeněk Křížek
Obránci: Jan Halama, Aleš Hanzlík, Václav Ježdík, Roman Lengyel, Pavel Novák, Jaroslav Machovec, Aleš Dvořák
Záložníci: Filip Rýdel, Michal Rakovan, Roman Wermke, Marek Hovorka, Michal Klesa, Vladimír Dobal, Jindřich Kadula, Jiří Funda, Petr Benát, Nacho Martinez, Jaime Hernández Molina, Rastislav Chmelo
Útočníci: Richard Kalod, František Němec, Tomáš Stráský, Zdeněk Linhart

Plán letní přípravy SK Dynamo ČB:
24. června: začátek letní přípravy
26. června: SK Dynamo ČB – MŠK Žilina (11.30 – SCM Složiště)
29. června: Turnaj Hluboká n. Vlt. (Táborsko, Žižkov, Vorwärts Steyer)
4. července: Mladá Boleslav – SK Dynamo ČB (17:00, Ml. Boleslav)
9. července: SK Dynamo ČB – 1.SC Znojmo (16:00, SCM Složiště)
14. července: SK Dynamo ČB – 1. FC Norimberk (v jednání)
19. července: SK Dynamo ČB – Rezispor /Tur./ (18.00/19.00 Střelecký ostrov)
21. července: 1. kolo Poháru České pošty
27. července: 1. kolo Fotbalové národní ligy