Fotbalisté Dynama zahájili pod novým trenérem Pavlem Hoftychem přípravu na novou sezonu. V té budou Jihočeši bojovat o návrat mezi ligovou elitu ve Fotbalové národní lize..

Trenére, s čím vstupujete do přípravy na novou sezonu Fotbalové národní ligy?
Přejeme si, aby hráči v pozitivní náladě absolvovali co možná nejúčinnější tréninkové dávky a aby se tady utvořil dobrý tým a dobrá parta, která chce něčeho dosáhnout.

Pavel Hoftych

Co zdravotní stav hráčů? Křížek a Stráský se naplno zapojí do přípravy?
Věříme, že Zdeněk Křížek bude brzy v pořádku, ale k tomu by asi více řekl Palo Švantner (trenér brankařů). Co se týká Tomáše Stráského, tak jsem s ním mluvil a i na pohled vypadá hodně našlapanej a věřím, že se bude moci zapojit naplno do přípravy. Přeci jen ten čas od poslední operace je už dost dlouhý a co se týká kondice, tak věřím, že bude dobře připravený. Otázkou bude, jak na tom bude po herní stránce a takovém tom citu pro balon.

Na srazu před začátkem přípravy se objevil také Petr Benát, který měl v klubu končit..
S Petrem jsme si během pauzy volali, protože jsme věděli, že ta záloha je pro nás taková nejpalčivější. Na Benyho ze všech stran slyším samá pozitiva a povahově je to super kluk a výborný parťák do kabiny, který nikdy nebude žádným rušivým elementem. Domluvili jsme se, že s námi bude do 30. června, dokdy má platnou smlouvu, s námi trénovat a na konci týdne se buď dohodneme nebo nedohodneme na další spolupráci. Věřím, že by mohl minimálně pro tu druhou ligu týmu určitě co dát. I když má třeba už nohy pomalejší, tak by týmu mohl určitě pomoci zkušenostmi, kreativitou a dobrými přihrávkami.

Naopak zcela novým hráčem je tu Rastislav Chmelo z 1.HFK Olomouc.
Na Rastislava Chmela jsme měli hodně pozitivních referencí. Ať už z Holice nebo například od Jožky Kožleje, se kterým jsem byl v kontaktu na Slovensku. Informace o něm jsem získával například i od Petra Uličného. Je to vysoký hráč, který je schopný hrát jak vepředu, tak na kraji zálohy. Na svou výšku je navíc dostatečně pohyblivý a rychlý, takže jsme se rozhodli, že mu dáme v přípravě šanci.

Na testy přišli také dva španělští fotbalisté.
Ti dva mladí Španělé jsou podobný případ jako ti Španělé, co nyní úspěšně působí na pražské Dukle. Bylo možnost je sem dopravit na testy a nebylo to pro nás nijak finančně náročné. Jsou to kluci, kteří pravidelně hráli třetí španělskou ligu. Jako pro jiné zahraniční hráče platí i pro ně, že pokud chtějí v klubu být, tak musí být na vyšší úrovni než hráči, které tady momentálně máme. Pokud by v něčem byli pro nás výjimeční, tak jsme připraveni jim nabídnout smlouvy. Oba jsou středoví hráči do zálohy, jeden z nich je schopný hrát i na kraji, tak uvidíme, jestli nás zaujmou.

Co plán přípravy? Měnil jste ho nějak a nebo jste ho nechal tak, jak ho připravil klub před vaším příchodem?
Plán přípravy byl daný a já jsem se s ním nějak ztotožnil. Sice tam nemáme žádné soustředění, ale to mi nijak nevadí. Jen přemýšlím nad tím, že bychom přípravu zpestřili nějakým jednodenním sjížděním řeky, abychom tu partu zase poznali trochu z jiného pohledu. Ale ještě uvidíme, zda to do přípravy nakonec zařadíme nebo ne.