Fotbalový turnaj na Hluboké se již stal nedílnou součástí letní přípravy fotbalistů Dynama. Nejinak tomu bude ani letos. V sobotu se Jihočeši představí na turnaji, kterého se zúčastní další jihočeský celek Táborko, Viktorie Žižkov a rakouský Vorwärts Steyr, proti kterému Dynamo sobotní klání zahájí.

Dynamo zahájilo přípravu v pondělí a již ve středu odehrálo první přípravný duel, když na Složišti remizovalo se slovenskou Žilinou v pohledném zápase 1:1. Ve středu kouč Pavel Hoftych vyměnil dvě jedenáctky, pro sobotní turnaj má však jiné plány. „Chtěli bychom, aby všichni odehráli celý zápas. Po začátku přípravy je to náročné a byl jsem až mile překvapen, jak dobře se s tím hráči vypořádali,“ plánuje a zároveň své svěřence chválí za kvalitní podívanou se Žilinou.

Program turnaje:
10.30 Dynamo ČB – Vorwärts Steyr
13.30 Táborsko - Žižkov
15.00 Hluboká – Dynamo ČB (st. gardy)
16.00 O 3. místo
18.00 Finále
19.30 Vyhlášení výsledků

Hoftych má momentálně k dispozici šestadvacet hráčů, ze kterých nedostali ve středu šanci Benát, Stráský, Křížek a Wermke. „Je nás hodně a museli jsme někoho vybrat. S Benym se musíme domluvit na nové smlouvě. Jeho podmínky budou také upraveny kvůli sestupu do druhé ligy a věříme, že je přijme a bude pokračovat,“ poodkrývá situaci kolem zkušeného středopolaře. „Křížek ještě není po zlomenině čelisti úplně fit, Wermke odehrál nějaký zápas v mládežnických reprezentacích, takže herní praxi měl. A Stráský musí začít pozvolna,“ doplňuje jihočeský stratég. Dynamo do sobotního turnaje vstoupí v 10.30 utkáním, ve kterém bude jasným favoritem, s rakouským Vorwärts Steyr.

Táborsko zahájilo přípravu rovněž v pondělí a taktéž ve středu odehrálo první duel, když nestačilo na Liberec, kterému podlehlo 1:2. I na Soukeníku došlo v létě k řadě změn. Přišli brankář Václav Winter, záložníci Ondřej Šiml s Petrem Javorkem a forvard Zbyněk Musiol. Na testech v klubu jsou obránci Štrbák, Rožman a Šilingr nebo záložníci Despotović s Japoncem Junichi Tanaka Paulo. Naopak z hostování se vrátili do svých mateřských klubů Dobal, Dolejš, Radoš, Jasanský, Krch a Fišan.

Kvarteto týmů na sobotním turnaji uzavírá Viktoria Žižkov a rakouský třetiligový celek Vorwärts Steyr. Dynamo se tak jistojistě utkání ve druhém zápase utká s celkem, který bude hostit v prvním nebo druhém kole nového ročníku.

Celý turnaj na Hluboké budou řídit rozhodčí Jílek a Makovička. Ze všech utkání pro vás budou k dispozici komentované online přenosy na webu www.onlajny.com.