Vedení Dynama České Budĕjovice bĕhem letní pauzy pokračuje v tvorbĕ kádru pro příští sezonu Fotbalové národní ligy. Jihočeši nabídli novou smlouvu útočníku Tomáši Stráskému, avšak k dohodĕ nedošlo. Novou posilou týmu by se naopak mohl stát šestadvacetiletý uzbecký záložník Aziz Ibragimov.

Po dlouhodobém zranĕní kolena vstoupil do přípravy A-týmu šestadvacetiletý útočník Tomáš Stráský, ten ale nakonec v Dynamu nadále působit nebude a jeho dlouholeté působení v Dynamo skončilo. "Tomáši končila v klubu smlouva a přestože dva roky nehrál kvůli zranĕní fotbal, nabídli jsme mu vylepšenou smlouvu. Bohužel jí nepřijal, jeho požadavky byly pro nás neakceptovatelné. Tomáš je ryzí odchovanec Dynama, a proto mĕ mrzí, že jsme se nedohodli. Naší snahou bylo, aby smlouvu prodloužil, ale nestalo se tak," říká sportovní manažer Dynama Martin Vozábal.

Tomáš Stráský je odchovanec Dynama, který vyjma jedné sezony v Kamenném Újezdu oblékal vždy dres Dynama České Budĕjovice. V sezonĕ 2006/07 ho trenér František Cipro vytáhl do A-týmu a hned mu dal šanci v ligových zápasech. Postupnĕ se vypracoval až do základní sestavy, jenže jeho další rozvoj zastavilo v listopadu roku 2011 nepříjemné zranĕní kolene. Po vyléčení si v srpnu 2012 zranĕní obnovil a ze hry byl celý následující rok. Tomáš Stráský zvládl za Dynamo odehrát 86 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal deset branek.

Naopak smĕrem do Dynama by bĕhem letošního léta mohla přijít velice zajímavá posila. Klub totiž jedná se zástupci Bohemians Praha 1905 o možném příchodu uzbeckého reprezentanta Azize Ibragimova. Šestadvacetiletý rodák z Taškentu na sebe výraznĕ upozornil ve Slovanu Bratislava, odkud ho v roce 2008 získala právĕ pražská Bohemka. Za tu dobu do roku 2011 nastoupil v 29 ligových zápasech a vstřelil jednu branku. Poté působil v čínském Qingdao Jonoon a naposledy v druholigovém Baníku Most.

"O Azize Ibragimova usilujeme prakticky od začátku léta. I díky Pavlu Hoftychovi o nĕm víme, že je to výborný krajní záložník, který může zaskočit i v útoku. S hráčem jsme na podmínkách smlouvy dohodnuti, nyní zbývá jeho příchod dojednat ještĕ s Bohemians," dodává Martin Vozábal. Aziz Ibragimov by se mĕl do přípravy Dynama zapojit již následující pondĕlí 1. července.