Ve finále hlubockého klání bylo úspěšnější Dynamo, které porazilo Táborsko. Po finále však byli spokojení trenéři obou celků. "S celým průběhem turnaje jsem naprosto spokojen," kvituje sobotní klání i přes prohru ve finále kouč Táborska Roman Nádvorník. "Oba zápasy jsme zaslouženě vyhráli," myslí si českobudějovický stratég Pavel Hoftych.

Jihočeské celky se potkají v prvním kole Fotbalové národní ligy, ale oba trenéři měli na nějaké schovávání trumfů odlišný názor. „S tím jsme vůbec nekalkulovali. My netušíme, v jaké sestavě mohlo nastoupit Táborsko a v jaké přijede k nám na první kolo. Chtěli jsme vyhrát, abychom si nemuseli pamatovat nějakou nepříjemnou porážku,“ řekl po turnaji Pavel Hoftych, kouč Dynama. Naopak trenér Táborska dopředu trošku přemýšlel o tvorbě týmu. „Věděli jsme, jaké má turnaj vylosování a že je možné, že se s Dynamem utkáme. Myslím si, že soupeř to viděl podobně,“ přidává Roman Nádvorník, lodivod druhého jihočeského celku ve druhé lize, svůj názor.

Hoftych chválil výkon svých svěřenců ve finále. „Druhá jedenáctka si lépe organizovala hru a předváděla kompaktnější výkon než ta první, která měla problémy v organizaci hry. Řada kluků jako Machovec, Rakovan nebo Němec ale i další potvrdila své kvality. Navíc se nikdo snad kromě Fundy, jehož zranění by nemělo být vážné, nezranil, vstřelili jsme dost branek a oba zápasy zaslouženě vyhráli,“ neskrýval spokojenost českobudějovický stratég.

Pavel Hoftych

Ve finále už tolik nevynikal testovaný forvard Chmelo, kterého Hoftych brání. „Byl tu celý den a při čekání na poslední zápas se síly rozmělní a přijde únava. Pořád je to pro nás hráč s potenciálem a uvidíme, k čemu dojdeme v otázce jeho angažování,“ říká na obranu vytáhlého forvarda. Na jihu Čech končí i oba testovaní Španělé. „Aktuálně to určitě nejsou hráči, se kterými bychom podepsali smlouvy. Na vysvětlenou musím dodat, že přijeli po třech dnech volna, kdy dohráli play off třetí španělské ligy a týden u nás pro ně musel být náročný. Nebyli výrazně lepší než naši hráči,“ vysvětluje Hoftych.

Kádr Dynama ještě není definitivně uzavřen. „Dohodli jsme se, že budeme pokračovat s kádrem, který máme. Potřebujeme ještě dořešit Benyho smlouvu a necháváme si rezervu na srpen nebo září, kdyby někde vypadl zajímavý hráč a my cítili, že nás někde tlačí bota, tak bychom do toho šli. Příští týden dorazí Ibragimov a ještě jeden testovaný hráč a uvidí se,“ poodkrývá českobudějovický kouč situaci ohledně týmu s tím, že by případně mohla v průběhu sezony přijít posila na hostování.

S celkovým průběhem turnaje byl spokojen i táborský kouč Nádvorník. „Viděli jsme všechny hráče v kvalitních utkáních. V druhém zápase jsme dali šanci mladým a testovaným hráčů, takže celkově jsme určitě spokojení,“ chválí si sobotní klání. I Táborsko testovalo řadu hráčů. „Před odjezdem na soustředění do Písku, kde odehrajeme zápas s juniorkou Jihlavy, si řekneme, které hráče chceme a které ne. Dobrý výkon podal Vrána nebo brankář Toma, ale i další hráči ukázali své kvality,“ hodnotí Nádvorník.

Finále s Dynamem ani kouči dvanáctého celku loňské sezony Fotbalové národní ligy příliš nepomohlo v sestavování taktiky pro první kolo. „Dynamo ani my jsme nehráli v plné síle a sestavy pro ostrý start budou úplně jiné. Bude to pikantní duel, ale trošku mě mrzí, že se odehraje hned na úvod, kdy týmy ještě nebudou rozehrané, a první kolo je vždy ošidné,“ lituje termínu zajímavého střetnutí, které by raději uvítal třeba až v pátém kole.