Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se rozrostl o dalšího člena. Dvouletý kontrakt s následnou opcí s budějovickým klubem uzavřel šestadvacetiletý křídelní záložník Aziz Ibragimov. Uzbecký fotbalista má mimo jiné i zkušenosti s národním celkem své země, za kterou odehrál šestnáct zápasů, v nichž vstřelil tři branky.

Šestadvacetiletý rodák z Taškentu na sebe výrazně upozornil ve Slovanu Bratislava, odkud ho v roce 2008 získala pražská Bohemka. Za tu dobu do roku 2011 nastoupil v 29 ligových zápasech a vstřelil jednu branku. Poté působil v čínském Qingdao Jonoon a naposledy pak letos na jaře v druholigovém Baníku Most, za který odehrál devět zápasů a zaznamenal tři vstřelené góly.

"O Azize Ibragimova jsme usilovali prakticky od začátku léta. I díky Pavlu Hoftychovi o něm víme, že je to výborný krajní záložník, který může zaskočit i v útoku," řekl před týdnem sportovní manažer Dynama Martin Vozábal.

Sám fotbalista možnost hrát za Dynamo uvítal. "Budějovice jsou fotbalové město, jsou tu výborné podmínky pro sportování a navíc mají i krásný stadion. Já se mimo jiné znám s trenérem Hoftychem a také proto jsem se rozhodl přestoupit do Dynama," říká nový člen budějovického týmu.