Již třetí vítězství si v přípravě připsali fotbalisté českobudějovického Dynama. Po prohře s prvoligovou Mladou Boleslaví si Dynamo vyšláplo na jiný prvoligový celek – nováčka ze Znojma. „Každé vítězství je dobré, ale nijak zvlášť ho pochopitelně slavit nebudeme,“ ujišťuje kouč Pavel Hoftych.

Jihočeši šli do utkání z plné přípravy, ale zvládli ho velice slušně. „Bylo vidět, že Znojmo je v přípravě o týden dál. My jsme dva dny před zápasem měli hodně náročný fyzický trénink a v určitých momentech utkání jsme byli všude o krok později,“ hodnotil kouč Pavel Hoftych. „Znojmo určitě působilo v držení míče lepším dojmem, ale my jsme nebezpečnějším mužstvem. Ve hře byly samozřejmě nedostatky, na které se musíme zaměřit. Každé vítězství je dobré, ale nijak zvlášť ho pochopitelně slavit nebudeme,“ pokračoval lodivod v úterním duelu žlutočerných v hodnocení.

Spokojený byl i trenér poražených Leoš Kalvoda. „Bylo to kvalitní, rychlé utkání a myslím si, že pokud budou Budějovice takhle pokračovat, tak nebudou mít v druhé lize problémy,“ pochválil Dynamo, které od začátku naskočil s útočným duem Kalod – Chmelo. „Ukázalo se, že tato dvojice může být hodně silná. Jsou silní ve vzduchu a umí i s míčem. Pokud si na hřišti vyhoví, tak budou těžko bránitelní. Ale ještě se ukazuje, že mužstvo není zcela kompaktní a spolupráce úplně nefunguje,“ chválí důrazné forvardy, avšak jedním dechem dodává, že řada kamínků do mozaiky ještě chybí. „Kluci na trénincích naplno makají a snažíme se je připravit fyzicky i psychicky. Upozorňujeme je, že druhou ligou neprojdeme stylem Barcelona. Není to o fotbalovosti, spíš o bojovnosti a mentální připravenosti,“ upozorňuje.

Zadumaný Pavel Hoftych

Pavla Hoftycha trošku trápí zdravotní stav některých svěřenců. „Pavel Novák má lehce namožené vazy, mimo hru je Halama. Jsme domluvení s vedením, že v případě potřeby můžeme přivést jednoho až dva hráče, kdyby nás někde tlačila bota. Nějaké tipy máme, ale snad to není aktuální. Novas by se stejně jako Zdeněk Linhart, jenž má pochroumaný kotník, měl do tréninku zapojit v pátek,“ pokračuje jihočeský stratég ohledně marodky. Přestože šestačtyřicetiletý kouč útočné duo Kalod – Chmelo chválí, o postech útočníků pro ligový start ještě zdaleka jasno nemá. „Jsem rád, že tady mám čtyři kvalitní útočníky. Na tomto postu je schopný hrát i Aziz Ibragimov, takže jsem spokojený, že máme v útoku konkurenci,“ libuje si s tím, že útočné dvojice může nasazovat i podle soupeře.

Právě Aziz Ibragimov se poprvé představil fanouškům na jihu Čech, svoji premiéru v černobílém dresu si odbyl proti Mladé Boleslavi minulý týden. „Když jsem ho trénoval v Bohemce, tak jsme s ním počítali jako s útočníkem. Tady v Dynamu by měl hrát levého záložníka. Proti Znojmu odvedl dobrý výkon, i když jsem mu vytýkal, tak jako vždycky, že si často zbytečně komplikuje situaci. Ale myslím si, že pro tým může být oživením i proto, že je to pozitivní člověk,“ věří nové posile Hoftych, jenž je celkově s průběhem přípravy spokojen, i když mu dělají vrásky zranění. „Mrzí mě zranění Fundy a Kaduly, se kterými nic nenaděláme. Je škoda, že nemohli nastoupit zmiňovaní Novák, Linhart nebo Halama, ale to je sport, zranění k tomu patří,“ krčí rameny.