Trenér Hoftych si ho nemůže vynachválit. Jakpak by ne. Rastislav Chmelo, který uspěl v Dynamu na testech a podepsal na jihu Čech smlouvu na dva a půl roku, vstřelil v přípravě už tři branky, což je nejvíc z celého mužstva. „Nevím, čím to je, že mi to tam tak padá,“ krčí rameny s úsměvem na tváři třiadvacetiletý forvard.

V přípravě jste porazili ligového nováčka ze Znojma. To je pěkný skalp, ne?
Každopádně. Jsem moc spokojen, jelikož jsme porazili prvoligový celek, navíc jsem vstřelil gól. Jediným negativem bylo velké horko. Ale jsme v přípravě a hrálo se nám dobře.

Pomohly dvě přestávky na pití v boji s velkým vedrem?
Určitě nám to pomohlo. Bylo to příjemné osvěžení a na chvíli jsme si odpočinuli.

Rastislav Chmelo v akci

Vstřelil jste úvodní gól, kdy jste pálil hodně pohotově. Jak se to celé seběhlo?
Letěl na mě vysoký balon, který jsem hlavičkou prodloužil na Ríšu Kaloda, který mi to hlavou vrátil. Já už jsem pak byl sám před brankářem a zbývalo mi to pouze trefit, což se povedlo.

S Kalodem byste mohli utvořit důrazné duo. Cítíte to taky tak?
Mohlo by nám to spolu klapat a dobře se doplňujeme. Ríša je hodně silný na míči a já jsem spíš do pohybu. Zatím to klape, uvidíme, jak to bude pokračovat.

Už jste nacvičovali na trénincích standartní situace, ve kterých byste mohli mít ve formaci s Kalodem nebo Lengyelem výraznou výškovou převahu?
Ještě ne. Do prvního zápasu zbývá dost času a i na nácvik podobných situací určitě přijde řada.

V Českých Budějovicích jste necelý měsíc. Jak jste zde spokojen?
Maximálně. Nemám, na co si stěžovat. Líbí se mi město, kluci v kabině mě přijali a zatím se nám daří. Snad to tak bude pokračovat i nadále.

Splnila se vaše očekávání, se kterými jste na zkoušku do Dynama šel?
Ano. V Olomouci to skončilo a musel jsem si hledat jiné angažmá. Byl jsem rád za šanci v Dynamu, kterou jsem využil a podepsal jsem zde smlouvu. Teď mám další cíl – postup a abych pravidelně nastupoval.

V přípravě zatím pálíte ostrými a skóroval jste už třikrát, což je nejvíc z celého týmu. Je u vás běžné, že jste takhle produktivní?
Nevím, čím to je, že mi to tam tak padá. Loni jsem za celou sezonu vstřelil pět branek v lize, k tomu jednu v poháru. Asi mi vyhovuje styl, že hrajeme na dva útočníky. V Olomouci jsme hráli pouze na jednoho forvarda, což mi moc nesedělo. Ale ani si nepamatuji, kdy bych naposledy dal gól svojí silnější levou nohou. Skóruji v poslední době jen pravou (směje se).

Svým stylem i vizáží připomínáte anglického útočníka Petera Crouche. Už vás k němu někdo připodobňoval?
Už ano, ale má přezdívka je jiná. Trenér dorostu v Košicích mi říkal Andrej Kvašňák, podle legendárního záložníka pražské Sparty (usmívá se).