Dlouhé týdny přípravy jsou minulostí. Je tady ostrý start jara ve Fotbalové národní lize a Dynamo se na úvod druhé poloviny sezony utká s nepříjemným Varnsdorfem. Utkání startuje v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově a černobílí budou potřebovat i podporu svých fanoušků.
FK Varnsdorf
Rok založení:1907
Trenér:Zdenko Frťala
Hvězdy týmu:Kotiš, Rudnytskyy, Fendrich
Největší úspěchy: Postup do II. ligy (2009/10)
Posledních pět let:
2008/09 - 3. liga (6.místo)
2009/10 - 3. liga (5.místo)
2010/11 - 2. liga (12.místo)
2011/12 - 2. liga (7.místo)
2012/13 - 2. liga (5.místo)
Stadion: Stadion Varnsdorf, 900 míst k sezení, 4100 míst k stání
Klubové barvy:žlutá, modrá
Internet: www.fkvarnsdorf.cz

Preview

Fotbalisté FK Varnsdorf vstupují do jarní části ze třetího místa s náskokem dvou bodů na svého pátečního soupeře z Českých Budějovic. O podzimních devětadvacet bodů se střelecky nejvíce zasloužili pětigólový Matěj Kotiš a čtyřgólový Pavol Rudnytskyy. Severočeši zůstali v zimě v podobném složení, v jakém bojovali o body na podzim. Do týmu se vrátil záložník Martan. Mužstvo povede i ve druhé polovině soutěže trenér Zdeněk Frťala.

Severočeši v zimě odehráli několik přípravných zápasů. Varnsdorf podlehl Mostu a v generálce Roudnici nad Labem, dále remizoval s Bohemians Praha a dokázal si připsat skalp Neugersdorfu, Ústí nad Labem nebo ligového Liberce. Kaňkou na povedené přípravě byla právě zmiňovaná generálka, kdy Varnsdorf prohrál na hřišti třetiligové Roudnice 0:1 po brance Šragy.

Poslední přípravný zápas Varnsdorfu:
Roudnice n. L. – Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 45. Šraga. ŽK: Breite (VAR). Rozhodčí: Váňa - Sixta, Špidra. Diváků: 80.
Sestava Varnsdorfu - I. poločas: Fendrich - Mach, Kouřil, Zbrožek, Tvaroha - Mikinič, Kotiš, Cana, Breite - Schubert - Martan. II. poločas: Fendrich - Tvaroha, Zieris, Kouřil, Jakubovský - Volf, Kotiš, Cana (62. Halbich), Breite - Jurča, Daníček.

Dynamo ukončilo přípravu výhrou v generálce se Žižkovem a s celkovou bilancí pěti výher, pěti remíz a dvou proher mohou být Jihočeši spokojeni. „Příprava proběhla tak, jak měla. Pomohlo nám počasí, jelikož jsme se brzy dostali na přírodní trávu. Odehráli jsme 12 přípravných zápasů s pozitivní bilancí. Bohužel nás trápí zdravotní stav některých hráčů, v kabině trošku řádí viróza. Takže snad budou všichni hráči na pátek připraveni,“ řekl na tiskové konferenci trenér Luboš Urban.

Online nákup vstupenek:
Vstupenky na utkání Dynamo – Varnsdorf si můžete koupit zde v online předprodeji.
Událost na facebooku:
K utkání se můžete přidat i na facebooku, kde je na oficiálním facebookovém profilu Dynama vytvořena událost k pátečnímu klání.

V pátek budou pochopitelně chybět zranění Hašek a Wermke. Trest za červenou kartu si odpyká stoper Deli. V kabině řádí již zmiňovaná viróza, tudíž nad startem některých hráčů visí otazník. „Ještě váháme nad jedním až dvěma místečky v sestavě. Některé posty jsou tak vyrovnané, že se musíme ještě s Martinem Vozábalem poradit,“ uvedl Luboš Urban.

Jasno ještě není ani v brance. „Je to padesát na padesát. Oba mají své přednosti a kluci se to dozvědí ve čtvrtek, kdo bude chytat. Nechci, aby se to dozvěděli z médií,“ nechtěl kouč Dynama poodkrývat karty. Pokud se nic významného nestane, tak by v záloze měl naskočit mladičký Jan Hála, který zažil parádní přípravu a propracoval se do A-týmu.

Utkání 17. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Jako hlavní sudí ho odřídí Pavel Ochotnický, na čarách mu budou asistovat pánové Moláček a Černý.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – M. Hála, Lengyel, Kalod, Machovec – Herzán, Brunclík, J. Hála – Klesa, Linhart, Hurka.
Varnsdorf: Fendrich - Mach, Kouřil, Zbrožek, Tvaroha - Mikinič, Kotiš, Cana, Breite - Schubert - Martan.

Fortuna věří na úvod jara Dynamu
Sázková kancelář Fortuna věří v pátečním duelu Fotbalové národní ligy mezi Dynamem a Varnsdorfu domácím, na které je vypsaný kurz 1.82 a naopak na vítězství Severočechů je kurz 3.87. Z pohledu Fortuny to příliš nevypadá ani na remízu, na kterou je vypsaný kurz 3.3. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 17. kola:
Třinec – Ústí nad Labem8. 3. 201410.15
Vltavín – Bohemians Praha8. 3. 201410.15
Pardubice - Vlašim8. 3. 201410.15
Táborsko – Hradec Králové8. 3. 201414.30
Zlín - Most8. 3. 201418.00
Žižkov - Sokolov9. 3. 201410.15
Karviná – Frýdek-Místek9. 3. 201414.30