S cílem zajistit si pro příští sezonu účast v Gambrinus lize vstupují fotbalisté Dynama České Budějovice do jarní části sezony. A-tým během zimní pauzy doznal mnoha změn a navíc došlo také k obměně realizačního týmu, kdy trenéra Pavla Hoftycha nahradil zkušený kouč Luboš Urban. Veškeré plány a cíle pro nadcházející období nastínili zástupci Dynama na tradiční předsezónní tiskové konferenci.

S přípravou panuje na Střeleckém ostrově spokojenost. „Příprava proběhla tak, jak měla. Pomohlo nám počasí, jelikož jsme se brzy dostali na přírodní trávu. Odehráli jsme 13 přípravných zápasů s pozitivní bilancí. Bohužel nás trápí zdravotní stav některých hráčů, v kabině trošku řádí viróza. Takže snad budou všichni hráči na pátek připraveni,“ řekl na tiskové konferenci trenér Luboš Urban. S přípravou je spokojeno i vedení klubu. „Nechci to zakřiknout, ale příprava se mi jevila dobře. Do týmu zapadli mladí hráči a například Jan Hála by se měl postavit do základní sestavy v pátečním utkání. Troufnu si tvrdit, že jsme nyní lepším týmem, než jsme byli na podzim,“ věří generální manažer Karel Poborský.

Cíl pro jarní boje se nemění. „Na cíli se nic nemění – chceme se vrátit do ligy. Už před začátkem sezony byly vypsány prémie za postup a na nich se také nic nemění," přitakává Poborský. Na tiskové konferenci padla otázka také na finanční stránku klubu. „Po sestupu nás opustila řada partnerů a zhruba o deset milionů jsme snížili rozpočet, ale nikomu nic nedlužíme. V případě postupu by se nám měly dostat další finanční prostředky a mohli bychom si dovolit lepší hráče,“ věří v brzký návrat do nejvyšší soutěže bývalý reprezentant.

Novým kapitánem mužstva bude na jaře Ondřej Herzán, který tak nahradí Pavla Haška, jenž se v přípravě vážně zranil. „Demokraticky jsme zvolili Ondru Herzána. Sice u nás působí teprve dva měsíce, ale působí v kabině jako osobnost a ta volba po zranění Pavla Haška byla jednoznačná," vysvětlil nového lídra mužstva sportovní manažer Martin Vozábal. Pro páteční utkání řeší trenéři Jihočechů ještě poslední detaily. „Ještě stále řešíme jedno až dvě místečka. Některé posty jsou zde tak vyrovnané, že se s Martinem ještě musíme poradit. Snad vybereme jedenáctku, která nám vybojuje tři body," věří nový lodivod černobílých.

První utkání jarní části už klepe na dveře a trenéři Dynama spřádají plány na páteční podvečer. „Střetne se pátý tým se třetím, takže je to zápas o šest bodů. Bude to těžké utkání, snad ho zvládneme," věří českobudějovický stratég ve tři body.