Fotbalisty českobudějovického Dynama čeká další těžký duel ve Fotbalové národní lize. V rámci 18. kola se Jihočeši představí v sobotu v 10.15 na hřišti Sokolova. Oba celky zvládly svůj úvodní jarní zápas a v souboji šestého se třetím půjde o dost.
FK Baník Sokolov
Rok založení:1948
Trenér:Aleš Jindra
Hvězdy týmu:Kobylík, Glaser, Dřížďal
Největší úspěchy: 3. místo ve 2. lize (2011/12)
Posledních pět let:
2008/09 - 2. liga (6.místo)
2009/10 - 2. liga (10.místo)
2010/11 - 2. liga (6.místo)
2011/12 - 2. liga (3.místo)
2012/13 - 2. liga (4.místo)
Stadion: Fotbalový stadion FK Baník Sokolov, 5000 diváků
Klubové barvy:žlutá, zelená
Internet: www.fksokolov.cz

Preview

FK Sokolov zažívá povedenou sezonu v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Baník je po prvním jarním kole ve vyrovnané horní části tabulky na 6. příčce se ztrátou pouhých dvou bodů na třetí Dynamo. K této pozici Západočechům výrazně pomohla venkovní výhra 2:1 na hřišti Viktorie Žižkov. „Jsem moc rád, že jsme uhájili cenné tři body a vítězství je nesmírně důležité. Dodá nám klid na přípravu před prvním domácím zápasem," hodnotil pro klubový web první jarní úspěch trenér Aleš Jindra.

Celek Sokolova prošel v zimě značnou obměnou. Ofenzivu posílili útočníci Došlý z Domažlic a Kuzmanovič z Bohemians Praha. Záložní řadu vyztužili exsokolovský Petr Glaser a Lukáš Schut, jenž byl na hostování v nižší německé lize. V přípravě se Baníku vcelku dařilo – vysoko porazil Tachov a Kunice, připsal si skalp německého Hofu. V generálce na jaro pak Západočeši remizovali s Chomutovem. Sokolov měl po podzimu stejnou domácí bilanci jako Dynamo, tedy pět výher, jedna remíza a dvě prohry. Kouči Aleši Jindrovi bude chybět stoper Stanislav Hofmann, který dostal na Žižkově čtvrtou žlutou kartu.

Poslední soutěžní zápas Sokolova:
FC Viktoria Žižkov - FK Baník Sokolov 1:2 (1:1)
Branky: 21. Vukadinovič - 36. Schut, 48. Šamánek. ŽK: Mareš, Ševinský, Štochl - Hofmann, Schut. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Vysloužil. Diváků: 1236.
Sestava Sokolova: Krbeček – Blažek, Vondráček, Hofmann, Dřížďal – Schut, Hruška – Machek, Glaser (89. Kobylík), Vaněček (72. Dvořák) – Šamánek.

Dynamo zvládlo úvodní těžký duel jarní části, když doma porazilo nepříjemný Varnsdorf 1:0 brankou Michala Klesy z 9. minuty. „Varnsdorf je velmi dobrý tým, a to se na hřišti ukázalo. Povedlo se nám po dobrém presinku vstřelit první gól, ale Varnsdorf měl dvě gólovky a výborně nás tam podržel Kříža. Ve druhém poločase jsme se zlepšili. V závěru jsme pak hráli přísně na udržení výsledku. Samozřejmě víme, že to nebylo optimální, to každý viděl. Přesto si výsledku cením,“ hodnotil úvodní jarní střetnutí kouč Luboš Urban.

Výjezd fanoušků:
Českobudějovičtí fanoušci se chystají podpořit Dynamo v těžkém utkání v Sokolově. Více o zájezdu se můžete dočíst zde v krátkém článku.
Událost na facebooku:
K utkání se můžete přidat i na facebooku, kde je na oficiálním facebookovém profilu Sokolova vytvořena událost k sobotnímu klání.

Jihočeši se v tabulce posunuli díky výhře na 3. místo a na druhý Hradec ztrácí tři body. V závěsu za Dynamem jsou však Varnsdorf, Ústí a právě Sokolov. Černobílí už spřádají plány na sobotní dopoledne. „Chceme jim vrátit podzimní porážku. Se Sokolovem a Ústím to byly podobné zápasy. Klidně jim můžeme opáčit stejnou mincí – být zalezlí a poté udeřit,“ nabízí řešení Michal Klesa, hrdina zápasu s Varnsdorfem. V sobotu bude kouči Urbanovi chybět zraněná dvojice Hašek – Wermke. Naopak po trestu za červenou kartu by se do stoperské dvojice k Romanu Lengyelovi měl vrátit Simon Deli. Za čtyři žluté karty bude naopak pykat Richard Kalod.

Jednoduchý zápas neočekává ani útočník Zdeněk Linhart. „Sokolov je dobrý tým, který má hodně zkušeností s druhou ligou. Vyšel jim první jarní zápas na Žižkově, takže si s námi budou hodně věřit. Ale my tam jedeme pro body, které z venku musíme vozit,“ burcuje mladý forvard.

Utkání 18. kola Fotbalové národní ligy začíná v sobotu v 10.15 na Fotbalovém stadionu v Sokolově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Jako hlavní sudí odřídí sobotní utkání Ondřej Pechanec, na čarách mu budou pomáhat pánové Hrabovský a Kotík.

Předpokládané sestavy:
Sokolov: Krbeček – Blažek, Vondráček, Hruška, Dřížďal – Schut, Čada – Machek, Glaser, Vaněček – Šamánek.
Dynamo: Křížek – M. Hála, Lengyel, Deli, Machovec – J. Hála, Brunclík, Herzán – Klesa, Linhart, Hurka (Hanzlík).

Fortuna tuší vyrovnaný duel
Sázková kancelář Fortuna očekává v sobotním duelu Fotbalové národní ligy mezi Sokolovem a Dynamem vyrovnané střetnutí, ve kterém o něco málo věří domácím, na které je vypsaný kurz 2.5 a naopak na vítězství Jihočechů je kurz 2.57. Z pohledu Fortuny není vyloučená remíza, na kterou je vypsaný kurz 3.1. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 18. kola:
Bohemians Praha - Pardubice15. 3. 201410.15
Ústí nad Labem - Karviná15. 3. 201410.15
Frýdek-Místek - Zlín15. 3. 201414.30
Vlašim - Vltavín15. 3. 201414.30
Varnsdorf - Žižkov16. 3. 201414.30
Hradec Králové - Třinec16. 3. 201415.00
Most - Táborsko16. 3. 201417.00