Po nešťastné porážce na hřišti Sokolova čeká fotbalisty Dynama České Budějovice v pátek 21. března od 18 hodin další těžké utkání, ve kterém v domácím prostředí přivítají vedoucí celek Fotbalové národní ligy - FC Hradec Králové. Jihočeši potřebují z pozice pátého celku tabulky vyhrát.

Minulý víkend jeli fotbalisté Dynama do Sokolova pro body, domů se ale vrátili s prázdnou, když prohráli s oslabeným soupeřem díky vlastní brance Romana Lengyela 0:1. „Proti Sokolovu jsme odehráli zápas velice slušně v defenzivě. K ničemu jsme soupeře nepouštěli a úplně v klidu jsme to mohli dohrát na 0:0. O poločase jsem klukům v kabině říkal, že pokud chceme vyhrát, tak musíme přidat v útočné fázi. Že musíme hrát ofenzivě, tlačit se více dopředu, jít si pro faul a pro standardky. Hlavně jsme si ale také říkali, že nesmíme udělat chybu. Jenže my jsme proti oslabenému soupeři po rohu chybu udělali a prakticky jsme si dali vlastní gól,“ říká k poslednímu zápasu v Sokolově kouč Luboš Urban.

Jihočeši na postupové příčky ztrácejí aktuálně pět bodů a další ztrátu v domácím prostředí si již nemohou dovolit. A to bez ohledu na to, že na jih Čech přijede vedoucí celek tabulky. „Není to o Hradci, ale je to o nás. Pokud podáme dobrý výkon, tak Hradec porazíme. Naopak pokud nebudeme hrát nic, tak padneme. Hrajeme doma, a to nám velí, že musíme vyhrát. Věřím, že v defenzivě nám to bude šlapat dobře, ale hodně musíme přidat v ofenzivě, pokud chceme být nebezpeční,“ dodává trenér Dynama.

Lodivod Dynama si uvědomuje, že fotbalisté Hradce nebudou mít důvod hnát se do útoku. „Nevěřím tomu, že sem k nám Hradec přijede hrát nějaký velký útočný fotbal. Budou hrát na výsledek. Mají šest bodů náskok a jejich cílem bude tenhle náskok udržet. My naopak do toho musíme šlápnout, abychom ten náskok alespoň trochu snížili,“ uvědomuje si Luboš Urban.

Do zápasu proti „votrokům“ Jihočeši nebudou moci poslat nejsilnější sestavu. Trest za čtyři žluté karty si sice odpykal Richard Kalod, kvůli stejnému důvodu ale nebude proti Hradci k dispozici další fotbalista. „Kvůli kartám nemůže nastoupit Jarda Machovec. Navíc tam u některých hráčů řešíme i určité zdravotní problémy, tak uvidíme, jak se dáme do pátku dohromady,“ uzavírá budějovický trenér.