Čtvrtý soutěžní zápas v kalendářním roce 2014 odehrají fotbalisté Dynama České Budějovice již tuto sobotu 29. března, kdy se v rámci utkání 20. kola Fotbalové národní ligy představí na hřišti Ústí nad Labem. Hrát se bude již dopoledne, výkop je stanovený na 10:15.
Luboš Urban

Jihočeši chtěli v domácím zápase s Hradcem Králové odčinit porážku z hřiště Sokolova, to se jim ale příliš nepovedlo. Proti prvnímu celku tabulky především v prvním poločase Dynamo nehrálo dobře a po půl hodině hry prohrávalo 0:1. „Byl to zápas dvou hodně rozdílných poločasů. V prvním poločase to byla taková oboustranná bojácnost. Nikdo nechtěl udělat chybu a hosté z jedné povedené standardky dali gól na 1:0. Ve druhém poločase jsme se zlepšili a dokázali jsme alespoň srovnat,“ říká s odstupem času trenér A-týmu Dynama Luboš Urban.

Zatímco první poločas byl pro trenéry i fanoušky zklamáním, po změně stran hráči Dynama ukázali svou sílu. I kvůli tomu se snaží trenéři vést hráče k tomu, aby v zápase v Ústí začali tak, jak končili utkání s Hradcem. „Pracujeme na tom celý týden. Udělali jsme si sestřih minulého zápasu a je pravda, že z prvního poločasu tam toho tolik nebylo. Tam jsme hráče spíše upozorňovali na ty negativní věci, které v zápase udělali. Nám se líbil až druhý poločas od nějaké 60. minuty, kdy jsme začali hrát nátlakový fotbal a soupeře jsme zatlačili na jeho polovině. Takto bychom se chtěli v sobotu prezentovat i v Ústí,“ pokračuje Luboš Urban.

Jihočeši jsou sice v tabulce až za Ústím, jejich cílem ale bude rozhodně zabojovat o výhru. „Každý zápas, který do konce sezony odehrajeme, nám velí hrát na vítězství. Samozřejmě nás v Ústí čeká nesmírně těžký zápas. Domácí jsou třetí a my jsme pátí. Ústí rozhodně svojí kvalitu má a nebude chtít prohrát. Naším cílem bude vyhrát, ale jakýkoliv bodový zisk ze hřiště tohoto soupeře bude dobrý,“ říká budějovický trenér.

Během sobotního zápasu v Ústí budou moci trenéři Dynama využít prakticky kompletní kádr. „Dva nebo tři hráči v týdnu laborovali s lehkými zraněními, přesto ale věřím, že do soboty se dají dohromady a kromě Pavla Haška budeme kompletní. V minulém zápase jsme v sestavě museli trochu improvizovat kvůli žlutým kartám a zraněním. Především druhý poločas nám ale ukázal, že tudy by mohla vést naše cesta a budeme se tak snažit i z pohledu sestavy navázat na druhý poločas,“ uzavírá lodivod Dynama Luboš Urban.

Dynamo čeká těžký duel v Ústí nad Labem (27.3.2014)

Další zápas pravdy čeká svěřence Luboše Urbana ve 20. kole FNL. Druhou třetinu soutěže totiž Dynamo uzavře na hřišti Ústí nad Labem, které je v tabulce o bod před Jihočechy. Důležitý duel dvou aspirantů na postup začíná v sobotu v 10.15.