Třetím rokem RunTour zvedá Česko z gauče a rozběhává sedm měst po celé České republice. České Budějovice, Plzeň, Hradec Králové, Liberec, Brno, Olomouc a Praha. V parcích, lesích, ale také v historických uličkách měst a na náměstích.

Běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour, který nabízí tratě pro děti na 500 a 1 000 metrů a pro dospělé na 5 a 10 kilometrů, se během dvou let zařadil mezi nejprestižnější tuzemské akce. Stejně jako v roce 2013 i v tom letošní odstartuje sezonu na jihu Čech (26. dubna), kde loni lámal účastnické rekordy. Zdá se, že zájem běžců nevyprchal a již brzy budou muset pořadatelé uzavřít registrace. Fanoušci fotbalistů Dynama České Budějovice mají šanci získat startovné zdarma, stačí když se zúčastní facebookové soutěže nebo přijdou na domácí zápas s Vltavínem nebo Mostem, kde se o ně o poločasové přestávce bude soutěžit.

RunTour láká běžce všech úrovní, ti na start přijíždějí ze všech koutů České republiky i Slovenska. Běžecký seriál se stal pro mnohé vstupní branou do závodního světa. Začátečníci právě na RunTour okusili poprvé pravou závodnickou atmosféru. Žádný tlak na rekordní časy, ani účast světových hvězd. RunTour je tady pro každého, kdo miluje běh a chce si ho užít mezi dalšími nadšenými hobíky.

Vyběhněte si za svou výzvou, ať už je jakákoliv. V Českých Budějovicích startuje RunTour z náměstí Přemysla Otakara II v sobotu 26. dubna. Více informací o seriálu a také možnost se přihlásit najdete na www.run-tour.cz.

Termínová listina RunTour 2014:
26. 4. České Budějovice

17. 5. Plzeň
14. 6. Hradec Králové
28. 6. Ostrava
19. 7. Liberec
23. 8. Brno
19. 9. Olomouc
4. 10. Praha