Fotbalisté Dynama České Budějovice budou chtít v domácím prostředí na Střeleckém ostrově prodloužit sérii tří výher v řadě v rámci Fotbalové národní ligy. Po výhrách nad Ústím, Vltavínem a Bohemians Praha se Jihočeši v pátek 18. dubna představí proti Baníku Most. Výkop zápasu je stanovený na 18:00.

Budějovické Dynamo bylo na začátku jara v nezávidění hodné pozici. Na postupové příčky ztrácelo a muselo pravidelně bojovat o vítězství. Z posledních čtyř zápasů uhrálo výborných deset bodů, díky nimž se přiblížilo prvnímu místu tabulky. „Před třemi týdny jsme nebyli v jednoduché situaci. Poslední tři utkání jsme ale výsledkově zvládli a to i přesto, že v některých pasážích naše hra nebyla dobrá. Například ale v posledním zápase proti Bohemians jsme hráli dobře a byli jsme spokojeni. Nyní nás ale čeká další těžké utkání a také proti Mostu chceme uspět,“ říká trenér Dynama Luboš Urban. Pokud budějovičtí fotbalisté nad Mostem vyhrají, posunou se do čela druholigové tabulky.

Zatímco v posledním domácím zápase proti Vltavínu se Dynamu nedařilo, na půdě Bohemians Praha podalo dobrý výkon. „Na Bohemce jsme hned od prvních minut kontrolovali zápas, dobře jsme kombinovali a navíc jsme si vytvářeli i gólové šance. Ty první příležitosti jsme neproměnili, čtvrtou šanci v řadě ale v závěru poločasu už ano, a to nám pomohlo,“ pokračuje trenér Luboš Urban.

V pátek se Jihočeši doma představí proti aktuálně desátému Baníku Most. Tomu se především výsledkově v posledních týdnech nedaří, přesto kouč neočekává lehký zápas. „Je to mužstvo, kde je spousta hráčů s ligovými zkušenostmi. V bráně je Jarda Belaň, na stoperu hrají Johana s Procházkou a v útoku hraje příbramský Martin Šlapák. Ti kluci kopat umí, i když je pravda, že v tuto dobu nejsou v nějakém úplně ideálním rozpoložení,“ říká Urban.

Nejdůležitější bude podle trenéra Urbana to, aby jeho svěřenci vstřelili rychlý gól v úvodu zápasu. „Nepředpokládám, že sem Most přijede hrát nějaký útočný fotbal. Pro nás by bylo nejlepší, když bychom dali rychle gól, soupeř by musel hru otevřít a my bychom se zároveň uklidnili,“ uvědomuje si Urban, který by měl mít po delší době k dispozici kompletní kádr A-týmu: „Při minulém zápase zůstali tři nebo čtyři hráči jen na tribuně kvůli nejrůznějším zraněním. Celý týden byli v péči lékařů a maséra, takže věřím tomu, že budeme kompletní a že se na pátečním předzápasovém tréninku sejdeme a vybereme tu nejlepší možnou základní jedenáctku.“
 

Čtvrtá výhra v řadě? Dynamo hostí Most (16.4.2014)
Tři výhry v řadě a Dynamo ztrácí na postup už jen dva body. Čtvrtý korálek na vítěznou šňůru by Jihočeši rádi přidali v pátek, kdy od 18 hodin přivítají na Střeleckém ostrově Most. Severočechům se na jaře vůbec nedař, pouze jednou zvítězili a nepomohla ani změna trenéra.