V cestě za postupem vyhráli pětkrát v řadě. Českobudějovičtí loupežníci, kteří se již několik týdnů neholí, v pátek vyzvou na Střeleckém ostrově Pardubice a budou chtít přidat šestou výhru v řadě za sebou. Východočeši naopak formu z úvodu jara ztratili, proto jsou favoritem domácí.
FK Pardubice
Rok založení:1910
Trenér:Jiří Krejčí
Hvězdy týmu:Rešetár, Hundák, Němeček
Největší úspěchy: Postup do 2. ligy (2013)
Posledních pět let:
2008/09 - Divize (10. místo)
2009/10 - Divize (1. místo)
2010/11 - ČFL (3. místo)
2011/12 - ČFL (2. místo)
2012/13 - 2.liga (7. místo)
Stadion: Pod Vinicí, 3 000 diváků
Klubové barvy:Červená, bílá
Internet: www.fotbalpardubice.cz

Preview

Pardubice se šest kol před koncem ročníku pohybují v klidném středu Fotbalové národní ligy. Východočeši jsou na deváté příčce se čtyřiatřiceti body. Vstup do jara měli hráči z města perníku parádní, když v prvních čtyřech kolech neprohráli a ani neinkasovali. Pak ale přišlo slabší období korunované vysokou prohrou 0:3 v Karviné a naposledy Pardubice prohrály doma se Sokolovem 1:2, když dvakrát skóroval David Čada. „Hráli jsme špatně a chyběl nám pohyb, hlavně v prvním poločasu," láteřil po utkání střelec jediné pardubické branky David Přibyl.

Svěřenci Jiřího Krejčího sbírají body hlavně doma, kde dokázali porazit třeba Táborsko. Naopak venku jsou v tabulce zápasů na hřištích soupeře až na jedenácté příčce s deseti body. Nejlepším střelcem týmu je se sedmi góly Martin Hundák, o gól méně má futsalový reprezentant Lukáš Rešetár. Východočechům bude chybět zraněný brankář Frydrych, se Sokolovem dostali čtvrtou žlutou kartu Přibyl a Vencl. Pardubičtí fanoušci chystají na utkání s Dynamem zájezd fanoušků.

Poslední zápas Pardubic ve FNL:
FK Pardubice - FK Baník Sokolov 1:2 (0:1)
Branky: 68. Přibyl – 22. a 88. Čada. ŽK: Jeřábek, Vencl, Přibyl – Čada, Glaser. Rozhodčí: Ochotnický – Kubr, Pelikán. Diváků: 811.
Sestava Pardubic: Čihař – Přibyl, Němeček, Vencl, Prokopec – Jarosz (68. Fusek), Kudrna, Jeřábek, Dostálek (57. Kim) – Hundák, Pouček (57. Rešetár).

Dynamo jede a na cestě za postupem si připsalo již pátou výhru v řadě. Naposledy uspělo ve Frýdku-Místku, kde zvítězilo po tuhém boji 2:0. „Bylo to velice těžké utkání, jsme rádi, že ho máme za sebou a že si vezeme tři body. To vítězství se ale vůbec nerodilo jednoduše,“ byl si vědom kouč vítězů Luboš Urban. Výborný výkon podal Zdeněk Křížek, který zlikvidoval řadu šancí soupeře a třikrát ho podržela branková konstrukce.

Vstupenky:
Na páteční utkání si můžete zakoupit vstupenky v předprodeji zde. Další akcí, kterou pro fanoušky Dynamo připravilo je, že na zápas mají vstup zdarma všichni, kteří jsou narození mezi 28. dubnem a 2. květnem. A dále také fanoušci, kteří v tomto týdnu slaví svátek, tedy všichni Vlastislavové, Robertové, Blahoslavové a Zikmundové. Samozřejmě platí i klasická akce „Happy Hour.“

Šestý korálek na šňůru vítězství by Jihočeši rádi přidali v pátek s Pardubicemi. Na utkání na východě Čech nemají černobílí nejlepší vzpomínky. Na podzim tam totiž před televizními kamerami ztratili vítězství pár minut před koncem a remizovali 1:1. „Jsme rádi, že se nám podařila udělat série vítězství. Nám ale nezbývá nic jiného, než abychom to prodloužili o dalších šest zápasů až do konce sezony,“ hlásil po utkání ve Frýdku hrdina zápasu Zdeněk Křížek.

Kouč Urban nebude mít v pátek k dispozici kompletní kádr. Mimo hru jsou Hašek, Bárta a Dvořák, značně nejistý je start Petra Benáta. Po zranění už se však do tréninku vrátili Jan Hála a Ondřej Herzán. Kromě případných vynucených změn se sestava Dynama oproti posledním úspěšným zápasům příliš měnit nebude.

Utkání 25. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete sledovat zde v online reportáži. Duel odřídí jako hlavní sudí Radek Příhoda, na čarách mu budou pomáhat pánové T. Kovářík a Vysloužil.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – Novák, Lengyel, Deli, Machovec – Klesa, Herzán, Brunclík, Funda – Linhart, Kalod.
Pardubice: Čihař – Pospíšil, Němeček, Tischler, Prokopec – Jarosz, Kudrna, Jeřábek, Dostálek – Hundák, Pouček (Rešetár).

Fortuna vidí jasného favorita v domácích
Sázková kancelář Fortuna věří v pátečním duelu Fotbalové národní ligy mezi Dynamem a Pardubicemi Jihočechům, na které je vypsaný kurz 1.32 a naopak na vítězství hostů je kurz 7.62. Z pohledu Fortuny to příliš nevypadá ani na remízu, na kterou je vypsaný kurz 4.5. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 25. kola:
Třinec - Karviná1. 5. 201416.00
Sokolov – Most3. 5. 201410.15
Ústí nad Labem – Frýdek-Místek3. 5. 201410.15
Táborsko - Zlín3. 5. 201417.00
Žižkov - Vltavín4. 5. 201410.15
Varnsdorf – Bohemians Praha4. 5. 201417.00
Hradec Králové - Vlašim4. 5. 201417.00