Fotbalisté Dynama České Budějovice mají před sebou poslední krok v cestě do SYNOT ligy. V rámci 30. kola Fotbalové národní ligy se v přímém souboji o postup utkají s v tabulce o skóre druhým Táborskem. Fotbalový superšlágr je na programu ve středu 4. června s výkopem v 18:00 a hrát se bude ve Sportovním areálu Soukeník.
Luboš Urban

Sezona ve druhé nejvyšší soutěži dospěla do očekávaného konce. O postupu do nejvyšší soutěže rozhodne vzájemný souboj dvou nejlepších celků soutěže. Hraje se o hodně, vítěz si zajistí postup, poražený naopak o šanci postoupit s velkou pravděpodobností přijde. „Samozřejmě cítíme, že nás čeká rozhodující zápas sezony. Snažíme se to dát ale do pohody. Naším cílem bude vyladit ideálně formu a ukázat to, co ukazujeme celé jaro. Od postupu do ligy nás dělí devadesát minut a chceme to zvládnout,“ říká odhodlaně trenér Dynama Luboš Urban.

Fotbalisty Dynama nečeká rozhodně nic lehkého. Hrají se soupeřem, který v celém průběhu sezony podává výtečné výkony a ne náhodou je jen o skóre druhý za Dynamem. „Táborsko dalo dobrý základ celé sezoně již na podzim, kdy si vytvořilo velký náskok a žilo z toho celé jaro. My jsme naopak prožili dobré jaro a právě druhá polovina sezony nám vyšla lépe,“ uvědomuje si Urban, který dobře zná sílu středečního soupeře. „Táborsko má dobrý a fotbalový tým. Jsou výborní do kombinace a mají tam silné individuality ve středu hřiště. Pozor si musíme dát hlavně na Šimáka, Strnada nebo také na Javorka se Šimlem. Věřím, že nás soupeř ničím nepřekvapí a že jsme na něj dobře připraveni.“

Fotbalisté z jihočeské metropole mají v druhé polovině sezony skvělou formu, na dlouhou jedenáctizápasovou sérii bez prohry ale ve středu spoléhat nechtějí. „Nesmíme podlehnout tomu, že máme nyní dobrou formu. Hned několikrát se totiž stalo, že zápasy, které jsme vyhráli, se mohly přetočit na stranu soupeře a mohlo být vše jinak. Několikrát jsme měli velké štěstí a nebo nás podržel i gólman Křížek,“ říká Luboš Urban.

Dynamu stačí k postupu do nejvyšší soutěže remíza, přesto ale nebude tým spoléhat pouze na defenzivu. „Určitě nebudeme hrát na remízu 0:0. Ve fotbale se nedá hrát devadesát minut na to, aby zápas skončil bez branek. Naším cílem bude vstřelit gól, a když se nám to povede, tak věřím tomu, že zápas dotáhneme do úspěšného konce,“ dodává Luboš Urban.

Na hřišti Táborska nastoupí Budějovičtí v nejsilnějším možném složení. „Jako po každém zápase mají hráči několik drobných šrámů, ale do středy budou všichni k dispozici. Nikdo nemá karetní tresty, takže do zápasu půjdeme stoprocentně připraveni,“ uzavírá lodivod budějovického týmu.