Nachází se v hodně hektickém, ale krasném období. Petr Benát vstřelil ve středu důležitý třetí gól na hřišti Táborska, pak se spoluhráči oslavil postup a v sobotu 14. června si v Hotelu Ostrov v Českém Švýcarsku bere přítelkyni Michaelu. "Už na podzim za trenéra Hoftycha vytvořila skvělá parta kluků a bylo vidět, že jsme táhli za jeden provaz, makali jsme jeden za druhého," chválí si souznění týmu v celé sezoně.

Když byste měl v pár větách shrnout utkání sezony v Táborsku, jaká by byla vaše slova?
Byli jsme na Táborsko dobře připraveni. První gól je trošku otupil, pak jsme brzy přidali další, ale bylo důležité udržet koncentraci po celý průběh zápasu. To se nám podařilo a myslím, že jsme odehráli velmi dobrý zápas.

Z tribuny to vypadalo, že Táborsko utkání psychicky vůbec nezvládlo. Měl jste podobný pocit?

Petr Benát s míčem na kopačkách
Asi ano. Všichni jsme znali důležitost zápasu, a když oni z první šance inkasovali, tak jim to moc nepřidalo. Ale na druhou stranu jim stačilo pořád dát dva góly a postupovali by. Nám se povedlo skórovat třikrát za patnáct minut, takže to nebylo nic nemožného. Pak se na soupeři projevila frustrace, moc už se ani nevraceli a brankáři nepomohli.

Na utkání přišlo sedm a půl tisíce diváků, zápas byl hodně sledován a očekáván. Popasovali jste se s tím lépe než soupeř?
Výsledek hovoří za vše. Ale každý by si přál hrát před takovou atmosférou a scénář soutěže nemohl dopadnout lépe. Jsme rádi, že jsme to zvládli, i když o výsledku 6:0 se nám ani nesnilo.

Po čtvrthodině jste vstřelil důležitý třetí gól. Co mu předcházelo?
Dobíhal jsem situaci, Ríša Kalod mi sklepl balon a věděl jsem, že když to dám po zemi do strany, tak to brankář nebude čekat. Naštěstí to tam prošlo.

V průběhu jara už jste ztráceli na postup i osm bodů. Věřili jste pořád, že by se to mohlo povést?
Věřili jsme pořád. Zlomový zápas celého jara byl v Ústí nad Labem, kde jsme obrátili průběh zápasu. Nastartovali jsme sérii, na kterou jsme čekali celou sezonu, a zakončili jsme to postupem.

Loni se hodně mluvilo o tom, že v kabině nebyla opravdová parta. Letos to bylo naopak?
Už na podzim za trenéra Hoftycha vytvořila skvělá parta kluků a bylo vidět, že jsme táhli za jeden provaz, makali jsme jeden za druhého. Když se vyhrává, tak se to říká jednoduše, ale tohle není fráze, to je fakt.

Před loňskou sezonou jste podepsal smlouvu na jeden rok s tím, že by se měla prodloužit v případě týmového úspěchu a pokud odehrajete určitý počet minut. Jak to tedy s vámi vypadá v tuto chvíli?
Popravdě ani nevím, jestli jsem tu minutáž splnil, ale asi ano. Jenže není to jen o tom, jestli jsem odehrál určitou část sezony. Musí mít o mě zájem i vedení a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Štafeta Dynama se zúčastnila budějovického půlmaratonu (8.6.2014)

Čtveřice z juniorky českobudějovického Dynama změřila v sobotu své síly ve štafetě na Mattoni 1/2Maratonu v Českých Budějovicích. Martin Schertler, Lukáš Coufal, Jiří Havelka a Jiří Novotný doběhli na páté pozici, ale jejich čas byl ovlivněn dopoledním utkáním v ČFL proti Chrudimi, které mladíkům sebralo značnou porci sil.