Víkend plný fotbalu prožili mladší dorostenci Dynama kategorie U16, kteří v pražském Edenu absolvovali velký mezinárodní turnaj All Stars Cup 2014. Tým vedený Janem Dvořákem odehrál celou řadu atraktivních zápasů se silnými zahraničními celky a nakonec obsadil třináctou příčku.

Základní skupina B
FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice 1:1
Branky: Jiří Miker - Martin Juroš

GNK Dinamo Záhřeb - SK Dynamo České Budějovice 2:1
Branky:
Josip Brekalo, Davor Lovren - Karsten Ayong

SK Dynamo České Budějovice - Sporting Lisabon 1:3
Branky:
Šimon Štifter - Paulo Lima, Luís Vaz, Muhamed Djamanca

Osmifinálová skupina G
Jokohama F. Marinos - SK Dynamo České Budějovice 3:0
Branky:
Keisuke Nemoto, Ryota Kawaraji, Riki Watanabe

SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 1:0
Branky:
Mikuláš Jáša

Inter Milán - SK Dynamo České Budějovice 0:0

Skupina o 9. až 16. místo
SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 1:1, 2:3 na PK
Branky:
Karsten Ayong - Denis Krištof

Zápas o 13. - 16. místo
1. FK Příbram - SK Dynamo České Budějovice 0:0, 2:3 na PK

Zápas o 13. místo
SK Dynamo České Budějovice - FK Dukla Praha 1:1, 4:3 na PK
Branky:
Karsten Ayong - Dmitry Tchakneko

Tři roky trvající dominance portugalského Sportingu letos na All Stars Cupu skončila. Postaral se o to německý Hamburger SV, který při své první účasti na turnaji šestnáctiletých v pražském Edenu vybojoval celkové prvenství. V silné zahraniční konkurenci se do čtvrtfinále probojovala z českých zástupců pouze domácí Slavia.

Opět se ukázalo, že v boji o celkové umístění byly špičkové zahraniční týmy (letos poprvé ze tří kontinentů) nad síly českých týmů. Přesto si domácí zástupci připsali v průběhu turnaje hned několik velmi cenných výsledků. Dopolední program nedělního play-off (souboj o 9. až 16. místo) nakonec ovládli hráči dalšího pořadatelského klubu Bohemians Praha 1905. Ti v cestě za devátým místem mimo jiné vyřadili milánský Inter nebo maďarský Györ.

Semifinále se stalo záležitostí zahraničních týmů. Domácí Slavia jako nejlepší z českých účastníků nakonec obsadila šesté místo. V Synot Tip Aréně se o celkové třetí místo utkali další dva nováčci turnaje. V šestigólové přestřelce byli nakonec úspěšnější fotbalisté Dinama Záhřeb, kteří zvítězili nad Atléticem Madrid. Za chorvatský tým, který v loňském roce ovládl klubové mistrovství světa, se dvakrát trefil Davor Lovren. Ten se nakonec díky sedmi úspěšným zásahům stal nejlepším střelcem turnaje.

Finálový zápas týmů Olympique Marseille a Hamburger SV pak rozhodl jediný gól Matse Köhlera, který byl posléze zvolen nejlepším útočníkem celého turnaje. Německý tým na turnaji neprohrál ani jeden z devíti zápasů a stal se celkovým vítězem šestého ročníku turnaje.

Součástí turnaje byla letos i charitativní akce nazvaná All Stars Cup pro Zelený život. Prodejem speciálních náramků v průběhu turnaje i během benefičního utkání osobností Bohemians Praha 1905 a SK Slavia Praha ve vršovickém Ďolíčku bylo nakonec vybráno téměř třicet tisíc korun, které získala nadace Emil na nákup speciálního kola pro hendikepované děti.

Turnaj ALL STARS CUP 2014 uspořádala sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. a Městská část Praha 10 ve spolupráci s fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzal starosta Městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík a Fotbalová asociace České republiky.

Kompletní výsledky včetně individuálních cen, fotogalerie a videogalerie jsou na www.allstarscup.cz.