Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice musel v loňské sezoně bojovat ve Fotbalové národní lize o postup zpět mezi českou elitu. Díky skvělé jarní jízdě Jihočeši svůj cíl splnili a zajistili si postup do Synot ligy, kde tak budou nastupovat opět po roční pauze. I přesto, že Dynamo postoupilo o soutěž výše, rozhodlo se vedení klubu snížit ceny vstupného!

Nejen budějovický fotbal se dlouhodobě potýká s úbytkem fanoušků. V posledních letech návštěvnost domácích zápasů Dynama klesala a klub by rád tuto sestupnou tendenci zastavil. "Všichni si samozřejmě moc dobře uvědomujeme, že lidi na fotbal přilákáme především dobrým fotbalem. Moc dobře ale také víme, že nás po postupu do Synot ligy nečeká nic lehkého a vedle dalších marketingových aktivit jsme se rozhodli, že změníme ceny vstupného," říká generální manažer a předseda představenstva Dynama Karel Poborský.

PŘEDPRODEJ PERMANENTEK
Prodej permanentních klubových karet pro sezonu 2014/2015 začne v pondělí 7. července 2014 a probíhat bude až do startu nového ročníku SYNOT ligy. Prodávat se bude na sekretariátu klubu na stadionu na Střeleckém ostrově (severní tribuna) vždy od pondělí do pátku (časy jsou uvedené v dolní části této stránky). Do 11. července budou rezervována místa fanouškům, kteří měli permanentní kartu v loňské sezoně.
Klub se rozhodl částečně změnit filozofii prodeje vstupenek. S touto změnou souvisí mimo jiné značné snížení vstupného na nejprodávanější místa na stadionu. "V předešlých sezonách stály vstupenky na tribuny 110 a 125 korun. Pro nadcházející sezonu jsme se rozhodli, že ceny vstupenek na východní, jižní a severní tribunu sjednotíme a na všechna místa budeme prodávat vstupenky za 100 korun. Toto zlevnění se tak bude týkat více než pěti tisíc míst na našem stadionu. Levnější vstupné budou mít mimo jiné například i domácí a hostující vlajkonoši," vypočítává Karel Poborský.

K mírnému zdražení došlo pouze v případě hlavní tribuny, kdy se cena za vstupenku zvýšila ze 125 Kč na 150 Kč. "Stejně jako na jiných fotbalových stadionech platí, že hlavní tribuna je pro fanoušky něco více a sedět na hlavní tribuně je o něco lukrativnější. Proto jsme se rozhodli, že ceny vstupenek na hlavní tribuně o něco zvýšíme. Věříme ale, že fanoušci pro to budou mít pochopení. Navíc je nutné dodat, že hlavní tribuna má kapacitu necelých patnáct set míst a prakticky třetina z těchto míst je vyhrazena pro  VIP a nebo jako klasická místa pro obchodní partnery," vysvětluje Karel Poborský.

Ceny permanentních karet zůstávají stejné jako v loňské sezoně, kdy hrálo Dynamo Fotbalovou národní ligu. "Po předloňském sestupu z Gambrinus ligy jsme výraznou měrou snížili ceny permanentek pro druhou ligu. Ceny klasických standardních permanentek jsme tehdy snížili z 1500 korun na 1125 a za stejnou cenu budeme permanentní karty prodávat i v letošní prvoligové sezoně," dodává Poborský. Cílem plošného snížení cen pro Synot ligu je alespoň částečné zvýšení zájmu o fotbal v Českých Budějovicích. "Byli bychom moc rádi, když by si fanoušci Dynama našli zpět cestu na náš stadion. Na konci loňské sezony jsme ukázali, že fotbal hrát umíme a hráči spolu s realizačním týmem budou dělat vše pro to, aby co nejlepší výkony předváděli i v novém ročníku Synot ligy," říká závěrem generální manažer budějovického klubu.

Ceny vstupenek na zápasy SYNOT ligy 2014/15
základní vstupné (tribuna Západ) 150 Kč
základní vstupné (ostatní tribuny) 100 Kč
zlevněné vstupné (osoby nad 60 let, tribuna Západ) 100 Kč
zlevněné vstupné (osoby nad 60 let, ostatní tribuny) 85 Kč
rodinné vstupné (1 dospělý + max. 2 děti)* 100 Kč
rodinné vstupné (2 dospělí + max. 2 děti)* 200 Kč
dětské vstupné (7 - 15 let) 50 Kč
Fans (vlajkonoši domácí i hosté) 100 Kč
ZTP 85 Kč
děti do šesti let a ZTP/P ZDARMA

Ceny permanentních karet na zápasy SYNOT ligy 2014/15
Permanentka VIP 5000 Kč
Permanenrka STANDARD (tribuna západ) 1700 Kč
Permanenrka STANDARD (ostatní tribuny) 1125 Kč
Permanentka SENIOR (tribuna západ) 950 Kč
Permanentka SENIOR (ostatní tribuny) 750 Kč
Permanentka RODINA (1 dospělý + max. 2 děti) 1125 Kč
Permanentka RODINA (2 dospělí + max. 2 děti) 1990 Kč
Permanentka JUNIOR 450 Kč

Podrobné informace o cenách vstupenek na SYNOT ligu 2014/15 naleznete ZDE.
Podrobné informace o cenách permanentek na SYNOT ligu 2014/15 naleznete ZDE.