Hodně ostrý start letní přípravy čeká českobudějovické Dynamo. Jihočeši totiž po dvou dnech trénování vyzvou mistrovskou Spartu. V černobílém dresu by se měli poprvé představit testovaní Buchta, Fryšťák nebo Podstavek. Utkání začíná na pražském Strahově ve čtvrtek ve 12.15.

AC Sparta Praha minulý týden zahájila přípravu na sezonu, ve které bude bojovat o postup do základní skupiny Ligy mistrů i obhajovat ligový titul. Los ve švýcarském Nyonu rozhodl, že se Sparta utká ve 2. předkole Ligy mistrů s lepším z dvojice SP La Fiorita – FC Levadia Tallinn. Čtvrtek bude pro letenské dnem, kdy odehrají dva přípravné zápasy. Ten první od 10.15 s Hradcem Králové, v pravé poledne pak s českobudějovickým Dynamem.

Tým Vítězslava Lavičky také řádné zbrojí na náročnou sezonu. Odešel pouze brankář Vaclík a o pozici mezi třemi tyčemi se budou prát Bičík, Štěch a testovaný Vozár. Do Sparty se vrátil i Manuel Pamič, ale levá strana obrany patří Costovi s Hybšem, tudíž Pamič zřejmě odejde. Posilou do zálohy je Michal Breznaník a již dříve na Letné podepsal smlouvu Radoslav Kováč. Útočnou řadu vytužil Michal Nešpor z Mladé Boleslavi.

Soupiska Sparty na začátku přípravy:
Brankáři: David Bičík, Marek Štěch, Matej Vozár.
Obránci: Ondřej Švejdík, Radoslav Kováč, Costa, Jakub Brabec, Matěj Hybš, Pavel Kadeřábek, Mario Holek, Jakub Podaný, Lukáš Pauschek, Manuel Pamić.
Záložníci: Marek Matějovský, Kamil Vacek, Lukáš Vácha, Tomáš Přikryl, Bořek Dočkal, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Adam Jánoš, Lukáš Mareček, Aleš Čermák, Tiémoko Konaté, Michal Breznaník.
Útočníci: David Lafata, Roman Bednář, Martin Nešpor, Lukáš Juliš, Bekim Balaj, Patrik Schick.

Dynamo začalo přípravu až v úterý a hned ve čtvrtek ho čeká těžký zápas se Spartou. O základní sestavě pro úvodní přípravný zápas ještě jasno není. „Uvidíme, jak to poskládáme. Stále máme nějaké šrámy. Lehce zranění jsou Machovec a Wermke,“ přemítá Martin Vozábal. „Ještě jsme o sestavě příliš nepřemýšleli, ale máme v týmu čtyři dorostence, a kdybychom postavili dvě jedenáctky, tak by s námi Sparta asi vyběhla,“ má jasno sportovní manažer.

Otázkou je, v jaké sestavě nastoupí Pražané, jelikož mají ve čtvrtek na programu již zmiňovaný dvojzápas. „Sparta bude silná tak jako tak. Bereme to jako přípravu a myslím si, že po té euforii nás ten zápas vrátí do reality,“ říká Vozábal. V sestavě Dynama by se měli objevit testovaní Buchta, Fryšťák nebo Podstavek.

První přípravný zápas Dynama začíná ve čtvrtek ve 12.15 v TC Strahov v Praze a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Fotbalisté Dynama zahájili přípravu na SYNOT ligu (24.6.2014)

Ve velmi dobrém rozpoložení se v úterý dopoledne sešli fotbalisté Dynama České Budějovice, aby zahájili přípravu na nový ročník nejvyšší soutěže, která nově ponese název Synot liga. Prvního tréninku se zúčastnilo celkem třiadvacet fotbalistů, mezi nimiž se objevilo i několik zcela nových tváří.