Celých devadesát minut odehrál proti Spartě v Dynamu testovaný slovenský obránce Matej Podstavek. Vytáhlý třiadvacetiletý stoper rozhodně nezklamal a svým výkonem budějovické trenéry zaujal.
Matej Podstavek

Mateji, jak došlo k tomu, že jste se z daleké Banské Bystrice dostal až do Budějovic?
V Banské Bystrici mi skončila smlouva a vedení Dynama se mi ozvalo, že by mě chtělo vidět a že si mě chtějí vyzkoušet. Jsem moc rád, že tu mohu být a budu dělat vše pro to, abych tu zůstal.

Budějovice hrály v loňské sezoně druhou ligu. Měl jste o klubu nějaké informace?
Registroval jsem, že Dynamo mělo skvělou jarní část. Po podzimu ztrácelo šest bodů na postup, ale díky jarní jízdě celou soutěž vyhrálo. Je to poznat i v kabině, kde panuje dobrá pozitivní nálada.

Jak jste viděl svou premiéru v dresu Dynama?
Byl to určitě náročný zápas proti kvalitnímu soupeři. Osobně jsem rád, že jsem dostal šanci ukázat se celý zápas a je škoda, že jsme to nedotáhli alespoň do remízy. Měli jsme tam rozhodně slibné šance.

Na stoperu jste hrál v prvním poločase s Romanem Lengyelem. Jak nová spolupráce fungovala?
Jako hráče jsem ho viděl poprvé a ani jsme toho spolu moc neodtrénovali. Lengy je ale zkušený hráč, dokáže si mě správně usměrnit a hrálo se mi po jeho boku dobře.

V úvodu zápasu jste se dostal do dobré střelecké pozice, že?
Je to tak. Právě Lengy mi to tam dobře sklepl a já jsem z otočky zkoušel střílet. Škoda, byla by to ještě lepší premiéra, když bych dal gól.

Právě po vaší ruce se kopala proti Dynamu penalta, jak jste inkriminovaný okamžik viděl?
Měl jsem ruku při těle, ale soupeř mi do ní přímo nastřelil míč. Rukou jsem nešel proti balonu, ale rozhodčí to přesto pískl. Nedokážu posoudit, jestli se tohle má nebo nemá pískat.

Dynamo prohrálo 0:2, ale herně nezklamalo. Jaký jste měl vy osobně pocit ze zápasu?
Určitě se nemáme za co stydět. Celý zápas jsme makali a šlapali a výsledek 0:2 neodpovídá průběhu zápasu.