Přípravný zápas s pořadovým číslem dvě čeká českobudějovické Dynamo v neděli, kdy se od 18 hodin v rakouském městě Grein am Donau představí proti rakouskému celku Admira Wacker. Jihočeši v letní premiéře padli s mistrovskou Spartou 0:2 a v závěru prvního týdne přípravy se pokusí přidat i první vítězství.

Admira Wacker je rakouský celek hrající nejvyšší rakouskou soutěž. V loňské sezoně skončila Admira v rakouské Bundeslize na předposlední příčce se sedmatřiceti body. Se záchranou však celek z východního Rakouska z okolí Vídně neměl problémy, přestože klubu bylo odečteno pět bodů za porušení licenčních pravidel.

Admira odehrála v přípravě již několik přípravných utkání. Zatím však porazila Lopocasport Hartberg a v naposledy v pátek SV Horn, dokázala remizovat s Kapfenbergerem SV a nestačila na Botev Plovdiv nebo na Kuban Krasnodar. V týmu trenéra Waltera Knallera nehraje pro fanoušky Dynama snad žádný známý fotbalista, mužstvo je prošpikováno řadou cizinců.

Poslední přípravný duel Admiry Wacker:
SV Horn - Admira Wacker 1:6 (0:2)
Branky: 80. Sittsam – 3. Ouedraogo, 29. Domoraud, 54. Maier, 63. Egho, 76. Wessely, 77. Schick.

Dynamo zahájilo přípravu porážkou se Spartou 0:2, ale zejména výkon v první půli nebyl špatný. Nyní v neděli čeká Jihočechy zahraniční prověrka. „Admira je prvoligový rakouský tým plný cizinců, takže tam bude určitě velká kvalita. Rádi bychom tam zase nastoupili v nejsilnější sestavě, ale někteří naši hráči mají nadále zdravotní problémy,“ říká k nedělnímu utkání kouč Luboš Urban.

„Příležitost dostanou opět testovaní hráči a potom se rozhodneme, co s nimi bude dál,“ mluví zkušený trenér o zkoušených borcích. Otázkou je, zda-li nastoupí čerstvě příchozí Jakub Hora. „Hrát budeme podobně jako proti Spartě. Nastoupíme v silnější sestavě a nedá se očekávat nějaké hromadné střídání,“ uzavírá svoji řeč trenér Dynama Luboš Urban.

Druhý přípravný zápas Dynama začíná v neděli v 18 hodin v rakouském Grein am Donau a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Jakub Hora bude v příští sezoně hostovat na jihu Čech! (27.6.2014)

Třiadvacetiletý Jakub Hora odchází ze západočeské metropole do týmu staronového účastníka domácí nejvyšší soutěže. Kmenový hráč Viktorie Plzeň bude po celou sezónu 2014/2015 hostovat v Dynamu České Budějovice.