Fotbalisté Dynama České Budějovice mají za sebou dva týdny přípravy a tři přípravné zápasy. Po prohrách se Spartou a Admirou Wacker se Jihočeši dočkali první výhry, když doma na Složišti porazili slovenský Senec. Trenér Luboš Urban nemůže nadále využívat velkou část týmu, která je momentálně na marodce.
Martin Vozábal a Luboš Urban

Trenére, jak jste viděl středeční přípravný zápas se Sencem?
S prvním poločasem jsme nebyli spokojeni. Chyběl nám pohyb a hráli jsme hodně nepřesně. O pauze jsme tak museli hodně zvýšit hlas a zároveň jsme tým prostřídali. Bylo to potřeba, protože jinak by ten zápas skončil asi 0:0.

Týmu se zatím moc nedaří v ofenzivě..
Je to tak. Přestože jsme první dva zápasy prohráli, tak obrana funguje slušně. Nedaří se nám ale v útoku a v zakončení. Přestože jsme nehráli dobře, měli jsme velké množství šancí a trefili jsme břevno, tyč a měli jsme další tři nebo čtyři gólové šance. Nakonec jsme tak rádi za výsledek 1:0. Výsledek nechci přeceňovat ani podceňovat. Senec byl po těch prvních dvou těžkých soupeřích první hratelný soupeř a jsme rádi, že jsme byli lepší a že jsme vyhráli. Teď jdeme dál.

Za Dynamo poprvé nastoupil nový útočník Michal Škoda, který bude na jihu Čech hotovat do konce sezony..
Jsem rád, že nám Brno vyhovělo a že nám ho poskytlo. Dobře ho znám, protože od sedmého kola hostoval na Žižkově. Tam nejprve hrál v základní sestavě a poté střídal. Přesto ale věřím, že je to typ útočníka, který by nám mohl pomoci. Hledáme alternaci za Ríšu Kaloda, tedy vysokého hrotového hráče a on může být jednou z variant.

Jak je na tom hráčský kádr po zdravotní stránce?
Stále platí, že nás trápí velká marodka. Mimo hru je šest hráčů a z toho pět z nich je ze základní sestavy. Je to pro nás nepříjemné období, ale musíme to nějak přežít. Kluci začínají pomalu vyklusávat a dělat další věci, avšak minimálně do příštího čtvrtka, kdy je čekají kontrolní rentgeny, jsou mimo hru.