Nejkrásnějším momentem druhého semifinále a možná i celého turnaje v Nové Včelnici byl překrásný přímý kop Davida Brunclíka, který v zápase s Kolínem ze třiceti metrů vymetl růžek soupeřovy branky. "David Luiz mě neinspiroval, každý má svůj styl," smál se po zápase nejlepší střelec turnaje.

Začněme u vašeho výstavního gólu, který poslal Dynamo v semifinále do vedení proti Kolínu. Trénujete podobné situace na tréninku?
Každý si to na tréninku občas zkusí, ale vyzkoušel jsem to, protože soupeř postavil jen malou zeď. Bylo to sice asi třicet metrů, ale věřil jsem si, že to tam trefím.

David Brunclík převzal cenu pro nejlepšího střelce turnaje

Neinspiroval vás trošku David Luiz, který v pátek trefil neuvěřitelný trestný kop ve čtvrtfinále mistrovství světa?
Ne, ne (směje se). On má úplně jiný styl kopu a to, co on předvedl, to nechápu. Ale každý má svůj styl a nemůže trénovat a zkoušet nic jiného.

S Kolínem jste kromě posledních pěti minut neměli se soupeřem žádný problém.
V první půli jsme měli dát minimálně tři branky, ale to nás trápí poslední dobou, že nedáváme góly. Po změně stran se nám podařilo dát na 2:0, ale v závěru jsme si to zbytečně sami zkomplikovali. Zbytečná penalta a ještě utkání skoro mohlo skončit penaltovým rozstřelem.

S Táborskem jste odehráli vyrovnané utkání, které rozhodly až penalty. Čekali jste trošku vyhrocenější duel?
Ani ne. Co bylo, to už je dávno pryč. My se připravujeme na ligu, oni na druhou ligu. To se i potvrdilo, nikdo nechtěl dostat první gól a penalty už jsou i o štěstí.

Turnaj v Nové Včelnici je vrcholem nejtěžšího týdnu letní přípravy. Cítili jste únavu v průběhu zápasů?
Samozřejmě. Únava se kumuluje a prakticky už není z čeho brát. Ale v neděli máme volno a věřím, že se všichni dáme do kupy.

Jak vypadá situace kolem vás? V Dynamu jste byl na hostování a už se dojednalo, jestli budete na jihu Čech pokračovat?
Jednání pokračují a doufám, že se v příštím týdnu domluvíme a vše dořešíme. Já jsem hned po posledním zápase řekl, že bych tady rád pokračoval a myslím, že i ze strany Dynama je zájem.

Dynamo prohrálo s Táborskem až na penalty (5.7.2014)

Až penaltový rozstřel musel přinést rozuzlení turnaje v Nové Včelnici. Opatrné finále mezi Dynamem a Táborskem za sedmdesát minut hrací doby branku nepřineslo, a tak se muselo pokračovat v kopech ze značky penaltového puntíku. V těch byli šťastnější hráči Táborska, kteří získali titul na 50. ročníku tradičního turnaje.