Další prověrku před startem Synot ligy mají za sebou fotbalisté českobudějovického Dynama. Na tradičním turnaji v Nové Včelnici obsadili druhé místo, když padli až na penalty po bezbrankovém finále s Táborskem. „Hlavně, že nám nepřibyli žádní další zranění,“ těší Richarda Kaloda, jenž znovu zaskočil na postu stopera.
Richard Kalod při posledním kole FNL v Táborsku

Svěřenci trenérského dua Urban – Vozábal po těžkém týdnu přípravy odehráli tradiční turnaj v Nové Včelnici, kde jim prvenství uteklo až v penaltovém rozstřelu s Táborskem. Podle Richarda Kaloda však výsledky tolik důležité nebyly. „Pro nás bylo nejdůležitější, že jsme oba zápasy zvládli bez dalších zranění. Chtěli jsme vyhrát, ale nepovedlo se to. Penalty už jsou loterie,“ přemítá zkušený třicátník.

Těžká letní příprava měla samozřejmě dopad na českobudějovické fotbalisty. „Byli jsme unavení, je toho už moc. Teď půjdu a naložím se do ledu,“ smál se Kalod. V prvním utkání Dynama na turnaji se Jihočeši střetli s Kolínem, a ač měli otěže duelu ve svých rukou, v závěru nováček Fotbalové národní ligy kousal. „Nehráli špatně. Myslím, že budou ve druhé lize zlobit.“ V následném finále došlo znovu po měsíci na jihočeské derby, ve kterém měli tentokrát více štěstí hráči Táborska. „Oba týmy chtěly vyhrát, čemuž odpovídala i taktika. Pro diváky to asi nebylo moc záživné,“ přidává pohled na finále 50. ročníku turnaje.

Univerzál Dynama se v přípravě zase objevuje často na pozici stopera, v sobotu zde odehrál oba zápasy. „Jsem rád, že hraji a je mi jedno, kde to bude. Napravo, nalevo, uprostřed, na tom mi nezáleží,“ usmívá se rodák z Rožnova pod Radhoštěm, který v prvním poločase chyboval při rozehrávce a Nešický upaloval sám na brankáře. „To si půjdu ještě asi zítra vyklepat,“ doplnil vždy dobře naladěný Kalod, jenž celý rozhovor uzavřel vyčerpávající odpovědí na otázku přesně provedeného pokutového kopu, jenž poslal o břevno několik centimetrů za brankovou čáru. „Jinde místo nebylo,“ řekl s úsměvem od ucha k uchu.

Luizův trestňák mě neinspiroval, směje se střelec Brunclík (6.7.2014)

Nejkrásnějším momentem druhého semifinále a možná i celého turnaje v Nové Včelnici byl překrásný přímý kop Davida Brunclíka, který v zápase s Kolínem ze třiceti metrů vymetl růžek soupeřovy branky. "David Luiz mě neinspiroval, každý má svůj styl," smál se po zápase nejlepší střelec turnaje.