Už zřejmě jen jedna případná změna čeká kádr Dynama před startem ligového podzimu. Trenér Luboš Urban po turnaji v Nové Včelnici prozradil, že by si ve svém týmu rád představil konstruktivního středního záložníka. Naopak černobílí se museli rozloučit s Radkem Buchtou, jehož manažer měl přílišné nároky.
Luboš Urban s Martinem Vozábalem

Dynamo sice prvenství v Nové Včelnici neurvalo, ale trenér Luboš Urban byl přesto s kvalitní přípravou spokojen. „Turnaj splnil účel, potřebovali jsme rovnoměrně rozdělit zátěž mezi hráče, nepřibyla žádná další zranění a šanci dostali i dorostenci. Ale jen se modlím, aby se nám již vrátili čtyři zranění hráči, jelikož jsou to hráči ze základní sestavy, se kterými jsme silnější,“ věří zkušený kouč v návrat zraněných Lengyela, Klesy, Machovce a Hály.

Hodně jistým dojmem působil mezi třemi tyčemi brankář Tomáš Fryšták. „Líbil se mi, ale dobrý výkon předvedl i Podstavek, jenž odehrál na stoperu oba zápasy. Dobře zahrál i Ondra Herzán. Každý se s únavou pere jinak a pro trenéry jsou to zajímavé zprávy, jak se kdo s únavou popasuje,“ tvrdí trenér Dynama. Zatímco smlouvu s Dynamem již podepsali Fryšták, Škoda i Podstavek, v černobílém dresu už dál nebude působit Radek Buchta. „Byli jsme dohodnutí s hráčem i klubem, ale do přestupu zasáhl manažer, který měl přehnané nároky, a Buchta u nás skončil,“ vysvětluje odchod testovaného středopolaře.

Stěžejní problém Luboše Urbana je již zmiňovaná marodka. „Ve čtvrtek by všichni měli jít na kontrolu, po které se rozhodne, jaká bude další léčba. Zatím jen vyklusávají a posilují,“ rozebírá program zraněných hráčů. I přes podpis smluv s třemi testovanými hráči, kádr Dynama ještě uzavřen není. „Sehnali jsme gólmana, stopera, útočníka. Jednáme a ještě by se mi líbil jeden konstruktivní střední záložník. Necháváme si trošku rezervu, ligové celky jezdí na soustředění do zahraničí, někdo se nemusí vejít do kádru a může se objevit zajímavý hráč.“

Trenér Táborska je spokojený s předvedenou hrou

Táborsko dorazilo do Nové Včelnice rovnou ze soustředění v Třebíči. „Jsem moc rád, že na závěr soustředění jsme mohli odehrát v Nové Včelnici dva kvalitní zápasy. Vítězství v turnaji je sice příjemné, ale je to pořád jen příprava,“ nepřeceňuje triumf na turnaji trenér Petr Frňka. „Na druhou stranu, hra byla i přes obrovskou únavu kvalitní, což mě moc těší. V sobotu odehráli výborná utkání Nešický a Traoré, kteří udělali za poslední půlrok obrovský kus práce a klepou na dveře základní sestavy,“ doplňuje kouč vítězného celku.

Frňka byl víceméně spokojený i s průběhem soustředění. „Po fotbalové stránce, i co se týče zázemí, tak vše bylo na výborné úrovni. Místní nám vyšli ve všem vstříc. Bohužel nevyšla část služeb, jelikož jsme nevěděli, že v hotelu probíhá rekonstrukce, tudíž od šesti hodin ráno jely sbíječky. Ale byli jsme tam kvůli trénování, takže jsme spokojeni,“ přemítá kouč Táborska, jehož celek porazil v rámci soustředění i prvoligovou Jihlavu.

V pondělí odstartoval prodej permanentních karet! (7.7.2014)

Právě dnes začal prodej permanentních karet na novou sezonu. Oproti loňskému roku, kdy tým hrál druhou nejvyšší soutěž, se ceny prakticky nezměnily a fanoušci, kteří chtějí na ligu chodit pravidelně, mohou permanentky nakupovat za velice výhodnou cenu.