Už jen necelé tři týdny zbývají do startu Synot ligy a českobudějovické Dynamo již upustí od přehnaného zkoušení, pomalu by se měla krystalizovat základní jedenáctka. Dobrou prověrkou pro to bude středeční přípravný zápas s ligovým Brnem, který má svůj výkop v 17 hodin v Kamenici nad Lipou.

FC Zbrojovka Brno loni prakticky až do posledních kol bojovala o záchranu, ale nakonec vše zvládla. V přípravě na nadcházející ligový ročník se Jihomoravanům vcelku daří. Pěti brankami rozstříleli Líšeň, dokonce jedenáct tref připravili do sítě rakouského Poysburnnu. Zatím jediný neúspěch přišel prvního července v Ústí nad Orlicí, kde svěřenci trenéra Kotala podlehli Hradci Králové 0:2. V poslední přípravě před středečním soubojem s Dynamem porazila Zbrojovka slovenskou Myjavu 1:0 brankou Sýkory.

Kádr Brna se přes léto příliš neobměnil. Ze slovenského Trenčína přišel obránce Tomáš Brigant, ze Zlína na hostování další bek Jugas. Ze Slovenska, konkrétně Banské Bystrice, dorazila další posila, útočník Fabián Slančík. Zatím posledním příchodem je Jan Sýkora, jenž přichází na roční hostování z pražské Sparty. Naopak Kotalův výběr opustil Michal Škoda, který už bojuje v dresu Dynama. Dále do Jablonce odešel Pernica, z hostování do Olomouce se vrátil Janotka, do Mladé Boleslavy zpět zamířil Šisler a Jiří Skalák se vrátil do Sparty.

Poslední přípravný zápas Brna:
Zbrojovka Brno – Myjava 1:0 (1:0).
Branka: 33. Sýkora. ŽK: 56. Ciprys (MYJ). Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Hájek.
Sestava Brna: Hladký – Jugas, Košťál, Schuster (63. Buchta) – Fischer (63. Lutonský), Zavadil, Malík (63. Kaščák), Keresteš (63. Šumbera) – Sýkora, Slančík (46. Hyčka), Pašek (46. Kroupa).

Dynamo postoupilo do další fáze přípravy, nejtěžší kondiční týden mají fotbalisté za sebou. Po turnaji v Nové Včelnici je čeká středeční duel s Brnem. „To už nebude zápas, kdy budeme sebou brát dorostence a juniory na střídání. V průběhu zápasu s Brnem už uděláme jen tři čtyři změny – post za post. Spíš už se zaměřujeme na kvalitu,“ hlásá před utkáním trenér Luboš Urban.

Jihočechům budou nadále chybět zranění Lengyel, Klesa, Machovec a Hála. „Všichni vyklusávají a ve čtvrtek jdou na kontrolu, po které se rozhodne, jaká bude další léčba. Věřím, že některý z nich by mohl naskočit proti Slavii třeba aspoň na poločas. Potřebujeme kvalitu a s těmito hráči jsme silnější,“ ví českobudějovický trenér.

Přípravný zápas Dynama s Brnem začíná ve středu v 17 hodin v Kamenici nad Lipou a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

V pondělí odstartoval prodej permanentních karet! (7.7.2014)

Právě dnes začal prodej permanentních karet na novou sezonu. Oproti loňskému roku, kdy tým hrál druhou nejvyšší soutěž, se ceny prakticky nezměnily a fanoušci, kteří chtějí na ligu chodit pravidelně, mohou permanentky nakupovat za velice výhodnou cenu.