Trápí ho slabá produktivita, jinak je ale zatím moc spokojený. Třiadvacetiletý univerzál Jakub Hora se po roční přestávce vrátil do Dynama, kde mu nic nechybí. Zná prostředí i spoluhráče a chce dokázat to, co se mu na jaře 2013 nepovedlo - zachránit Jihočechy v první lize.

Spíše než k přípravným zápasům pojďme na úvod k vašemu příchodu. Poslední rok jste strávil v Bohemians 1905, ale smlouvu máte pořád v Plzni?
Ano, mám smlouvu v Plzni a začal jsem tam i první týden přípravy. Pak mi volal Martin Vozábal, jestli bych měl zájem přijít do Dynama. Já jsem zájem měl, takže mému příchodu už nic nebránilo. Budějovice se dohodly s Plzní a jsem tady.

V Plzni je kádr tak nabitý, že jste necítil žádnou šanci, že byste se mohl propracovat do užšího kádru?
Trenér Uhrin mi říkal, ať počkám, že si mě tam ještě nechá. Ale myslím si, že tam přišlo tolik nových hráčů, že by se pro mě bylo těžké dostat do užšího kádru. Já chci pořád hrát, proto jsem se uvítal hostování na jihu Čech.

Jak se perete s tím, že každý rok putujete na nějaké hostování?

Jakub Hora se chystá k centru z pravé strany
Pro hráče to není příjemné. Do každé přípravy jdu s tím, že se chci ukázat. Jenže když jdu vždy hned pryč, tak to není nic moc. Proto jsem chtěl jít do Dynama, kde znám většinu kluků. Navíc jsem nechtěl jít do třetího jiného klubu během tří let.

Do Dynama jdete na roční hostování s následnou opcí. Je teda šance, že byste v černobílém dresu pokračoval i v dalších sezonách?
V Plzni mám smlouvu ještě na dva a půl roku. Záleží jenom na mně, jaké výkony budu podávat. Součástí hostování je i opce, takže Dynamo mě může případně příští rok i koupit. Já bych byl za to jenom rád. Ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Byly tedy rozhodujícími faktory rychlý kontakt od Martina Vozábala a známost prostředí?
Určitě. Věděl jsem, do čeho jdu. Většina hráčů v týmu zůstala, málo se jich vyměnilo. I když se na jaře před dvěma lety spadlo, tak jsem byl zde spokojený. Všechny aspekty byly pro.

Necítíte trošku dluh vůči klubu, když se před dvěma lety nepovedlo Dynamu se v první lize zachránit?
Už tehdy jsem říkal, že určitý podíl na tom mám také. Měl jsem některé šance, které jsem neproměnil. Už loni jsem Martinu Vozábalovi říkal, že pokud se s Plzní dohodnou, tak Dynamu pomohu vykopat první ligu zpět. Plzeň s tím tehdy nesouhlasila, tak jsem rád, že jsem letos dostal druhou šanci.

V Českých Budějovicích trénujete druhý týden. Co zatím říkáte průběhu přípravy?
První týden byl hodně náročný. Trénovali jsme dvoufázově a do toho odehráli dva zápasy a turnaj v Nové Včelnici. Teď už budeme spíše dolaďovat detaily do ligy a věřím, že hned uděláme tři body s Libercem.

Vy platíte za univerzála, který může hrát na více postech. Kam se s vámi prioritně počítá v Dynamu?
V současné době je zraněný Michal Klesa, takže hraji na pravém kraji zálohy. Ale co jsem se bavil s trenéry, tak chtějí, abych hrál podhrot. Já mohu hrát zleva, zprava, podhrot, tudíž uvidíme, kam mě trenéři postaví.

V přípravě jste zatím pálil řadu šancí a trefil jste se až v Kamenici nad Lipou proti Brnu. Konečně jste tedy protrhl střeleckou smůlu a dál budete dávat gól za gólem?
Jsem rád, že mi to tam s Brnem padlo. Ale byl bych radši, když by to tam padalo v lize. Nýbrž neproměňování šancí, to je moje klasika. Já potřebuji třicet šancí na jeden gól, což je špatně. Proto jsem se nikdy nikde neprosadil. Soustředím se na to, na tréninku dám gól ze všeho, jenže pak přijde zápas a nepadne mi tam nic. Například proti Senci jsem trefil hlavou tyč a každému by se to od ní odrazilo do branky, ale mně prostě ven. Snad se to otočí.

V pondělí odstartoval prodej permanentních karet! (7.7.2014)

Právě dnes začal prodej permanentních karet na novou sezonu. Oproti loňskému roku, kdy tým hrál druhou nejvyšší soutěž, se ceny prakticky nezměnily a fanoušci, kteří chtějí na ligu chodit pravidelně, mohou permanentky nakupovat za velice výhodnou cenu.